Kleine acts schitteren in Teteringen

TETERINGEN – ,,Ik wilde hier toch even komen kijken, omdat het een tocht is die anders is dan alle andere carnavalsoptochten in de omgeving”, legt Roza met dochter Mireille uit Oosterhout uit. Voor de tweede maal werd de Lampkesoptocht van Totdenringen verreden. Een kleurrijk verlichte tocht, waarbij opvallend was dat de kleine loopgroepen meer aandacht gestoken leken te hebben in hun presentatie dan de grote wagens.

Zoals groep 13, die zichzelf Witte Gei’t noemt. Tien fraaie vlinders dartelen vrolijk door de duisternis. ‘Taaim flaais wen joor wevving fun’ staat op hun verlichte bord. ,,Daarom zijn we de hele tijd zo vrolijk aan het dansen: leef je leven”, legt de goedlachse Marjo le Roy namens de groep uit. Ze wijst naar voren, naar CV De Zeekoeien. ,,Zij lijken me de favoriet, wat zijn zij mooi aangekleed!”

Le Roy vindt de verlichte tocht zonder meer een verrijking ten opzichte van wat het twee jaar geleden nog was, legt ze uit tijdens het stuk Zandgouw, waar geen publiek aan de kant staat. ,,Dat is altijd zo. Er zijn flinke stukken waar niemand is, op bepaalde plaatsen is het juist heel druk en klontert het samen.” Maar toch, het is een verbetering. Niet direct qua publieke belangstelling, maar omdat er sinds de invoering vorig jaar meer deelnemers aan de Lampkesoptocht zijn. 

De tocht is in ongeveer een half uurtje voorbij; er zijn twintig groepen gepasseerd. ,,Tja, die grote wagens zijn bij andere optochten wel een stuk imponerender. Dit zijn gewoon boerenwagens met lichtjes en veel muziek, heel veel meer is het niet. Die kleine groepen hebben er zoveel meer liefde, aandacht en humor in gestopt”, vindt Susanne en zoon Stan uit Teteringen, die samen met Roza bij de optocht komt. Op dat moment rijden de twee afsluitende grote wagens met zeer luide muziek voorbij. Twee echte paarden draven er kort op, de stilte achter zich latend. Het hoogtepunt voor Mireille? Die paarden. Maar ze vond de paardjes van CV De Zeekoeien toch ook heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »