Kleedkamerverhalen en voetbalanekdotes

FC De Rebellen is een gezelschap oud-voetballers die hun eigen verhalen vertellen op een podium. Op vrijdag 1 april stonden ze in Den Hout: John de Wolf, Glenn Helder, Jean-Marie Pfaff en Marcel Meeuwis. De avond stond onder leiding van Frank Evenblij. Hieronder een verslag ervan.
img_20160402_092340.jpg

Kleedkamerverhalen en voetbalanekdotes: de oud-profvoetballers die samen FC De Rebellen vormen zitten er vol mee. In wisselende samenstellingen toert het gezelschap door het land. Vrijdagavond vertelden John de Wolf, Glenn Helder, Marcel Meeuwis en Jean-Marie Pfaff onder leiding van presentator Frank Evenblij smakelijke verhalen in een uitverkocht Het Houtse Meer in Den Hout.

Dit paviljoen heeft een prachtig uitzicht op de Put van Caron, nabij Den Hout. Terheijdenaar Gert-Jan van Hooydonk is samen met zoon Wouter gekomen en roemt de locatie. “Mooi, dat water zo achter die mannen. En het bijkomend voordeel ten opzichte van normale theaters: hier parkeren is geen enkel probleem.” Van Hooydonk volgt het voetbal vooral op tv. “Pfaff en De Wolf bleven na hun carrière ook erg in beeld. Helder kan ik me eigenlijk niet zo goed herinneren”, bekent hij. Jan-Frits Prinssen uit Breda ziet John de Wolf voor aanvang de zaal betreden. “Moet je kijken. Mooie vent man. Er komt echt iemand binnen, ook zonder die wilde haren van vroeger. Ik hou vooral van ruwe verdedigers, bij mijn club PSV was ik altijd fan van de Van de Kerkhofjes en later van de Braziliaan Alex.” Oud-keeper Jimmy van Fessem (o.a. Willem II en NAC) beleeft een avondje uit met vrienden. “Ik denk dat ik ooit nog wel tégen De Wolf en Helder gespeeld heb, maar daar ben ik niet helemaal zeker van. Zelf zou ik daar niet gaan staan, ik heb eigenlijk niet zulke verhalen.”

Het is voor Het Houtse Meer de eerste keer dat het een dergelijk evenement organiseert. “Ik ken Marcel Meeuwis persoonlijk. Hij vond dit een gave locatie en stelde voor om een avondje FC De Rebellen te organiseren. Voor ons is het nieuw, dus even afwachten hoe deze avond verloopt”, legt eigenaresse Nathalie van der Zee uit. De 250 kaarten voor het evenement waren in een mum van tijd uitverkocht. Het kostte Frank Evenblij moeite het publiek stil te houden, vooral tijdens een langdradig verhaal van Jean-Marie Pfaff bleef het rumoerig. Vooral hilariteit, echter. Zoals om de matchfixingavonturen van John de Wolf: “Wij speelden in die tijd vaak Europees voetbal. Ik kreeg wel eens geld aangeboden van een sponsor, die een reclamebord langs het veld had staan. Toevalligerwijs raakte ik precies daar ‘geblesseerd’, zodat dat bord langdurig in beeld kwam.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven