Kindercorso Zundert wordt nog altijd steeds groter

ZUNDERT – Nog maar twee weken geleden won buurtschap Tiggelaar met hun Vikings het Zundertse Corso. Deze zondag staat het 69e Kindercorso op het programma. Liefst 206 creaties passeren de revue, ontworpen en gebouwd door achthonderd kinderen tot 14 jaar oud.

,,De laatste vier jaar is iets leuks gaande: het gemiddeld aantal kinderen per deelnamenummer wordt groter”, constateert Marie-Louis Kerstens. Ofwel: het individualisme neemt af. ,,En dat vinden wij een goed teken. Samenwerking is een kernwaarde voor het grote Corso en dat gebeurt nu ook meer bij de kinderen. Nee, dat sturen wij niet, dit gaat echt natuurgetrouw.” Wel is het zo dat groepen 8 van de Zundertse basisscholen vaak samen een wagen bouwen. ,,Dat is dan een project, een soort afscheid van hun basisschooltijd.” Het verklaart ook waarom de grotere groepen op het deelnemerslijstje van allerlei buurtschappen afkomstig zijn. Zoals nummer 205, ‘Wij stoppen!!! Totale leegverkoop!!!’, uit Laer Akkermolen, Raamberg, Helpt Elkander, Schijf, Stuivezand, Poteind, Klein Zundertse Heijkant, Tiggelaar, Laarheide, Markt, ’t Kapelleke, ’t Stuk, Wernhout, de Berk. Veertien buurtschappen in één groep. Samen, dus.

Zondag om half twee vertrekt de stoet vanaf het veilingterrein. In tegenstelling tot het grote Corso ligt het zwaartepunt van het Kindercorso nog altijd op de Markt. ,,Daar worden de namen van de deelnemers genoemd, daar zit de burgemeester.” Er zijn overigens meer momenten waar de aandacht extra is. ,,Anders is die route wel erg lang.”

Hoe het er volgend jaar uit gaat zien, is nog onbekend. Het zwaartepunt van het grote Corso lag immers dit jaar voor het eerst op de Corsoboulevard, op het Oranjeplein. ,,Het zijn twee verschillende dingen, ook wij zaten al volop in de voorbereiding. Dus dit jaar nog op de Markt, daarna zien we wel verder.” Bij het Kindercorso is immers ook geen sprake van een jubelmoment. De winnaars worden pas na afloop bekend gemaakt, niet tijdens.

Wat de populaire thema’s dit jaar zijn, is nog lastig te zeggen. ,,De brandweer, politie en voetballers zien we vaak terugkomen. Ook komen er regelmatig referenties naar het grote corso, dus ik verwacht wel wat sokpoppen”, glimlacht Kerstens.

Steven van Beek ('81) woont momenteel in Mexico Stad. Alle teksten op deze website zijn van zijn hand.
Berichten gemaakt 1799

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Translate »