Kerstcircus toont ambities

Een fonkelnieuw tentencomplex en een slotact waar circusdirecteur Kevin van Geet zichtbaar trots op is. De zesde editie van Kerstcircus Etten-Leur toont haar ambities nog meer dan voorheen. ,,Dit is hét circus van Brabant en zo mogen we ons ook best profileren.”

Die nieuwe tent wordt thans gebouwd in Italië, bij firma Canobbio. Dit is volgens Van Geet ‘s werelds grootste in deze branche.

De 2400 vierkante meter tentdoek wordt grotendeels handmatig vervolmaakt. De oude tent was weliswaar nog in orde en up-to-date als het gaat om veiligheidseisen, maar het gaat Van Geet om de mogelijkheden. Vooral voor de slotact: The Flying Souza. ,,Deze nieuwe tent biedt meer ruimte voor luchtnummers. Dit zijn vijf Brazilianen die in de nok van de tent hun kunsten opvoeren. Klassiek circus in optima forma. We zijn echt enorm trots op hun komst.”

Vorig jaar bezochten zo’n tienduizend mensen het circus op het Brabantpark. ,,Dat toont aan dat Etten-Leur én de wijde omgeving het circus meer en meer omarmt.” Er komt dus een nieuwe theatertent, met daarvoor een nieuwe foyer. Bovendien wordt de zitrichting veranderd. ,,Het wordt ietsje groter en een zeker twee meter hoger dan voorheen”, legt Van Geet uit. ,,De capaciteit van 850 wordt niet groter, maar de tribunes worden steiler. Er komt meer zitcomfort en er zijn meer nooduitgangen en -routes.”

Het circusorkest onder leiding van Vincent van Lent gaat ook op een verhoging spelen, zodat het podium ten volle benut kan worden door de performers.

De twee nieuwe tenten kosten samen zo’n vier ton. Het Kerstcircus deelt deze kosten met de verhuurder van het materiaal. ,,De kleurstelling blijft hetzelfde en dus herkenbaar: lichtblauw met geel. Maar dan met een moderner patroon. Ik denk dat deze tent ook het imago van dit circus versterkt.”

Het Kerstcircus verlaat Etten-Leur zeker niet, verzekert Van Geet. Het Brabantpark is volgens hem een uitstekende zichtlocatie, waaraan alles klopt. Maar er wordt wel gespeeld met de gedachte om het het het Brabants Kerstcircus te noemen. ,,Niet dit jaar, maar in de toekomst. Etten-Leur is nu de circushoofdstad van de provincie, zo krijg je de stad ook nog meer op de kaart. Het is een toekomstidee.”

Naast The Flying Souza staan voetantipode Stefani Gottani, clown Marco Mariani, de dierendressuur van Franziska Folco, paaldanseres Diana Boiachin en zangeres Mandy Frank op het programma. Kerstcircus Etten-Leur is van 21 december tot 5 januari, de voorverkoop voor het evenement is inmiddels begonnen via de website van het circus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven