Jason maakt droom waar en presenteert single in Prinsenbeek

Jason maakt droom waar en presenteert single in Prinsenbeek

PRINSENBEEK – De 15-jarige Jason van Elewout staat op enkele meters voor het podium van café D’n Hans in Prinsenbeek. Hij filmt optredend artiest Carlo van den Bliek en zingt luidkeels mee met zijn teksten. Die filmpjes zet hij gelijk op Facebook. ,,Hij weet ook precies wanneer wie optreedt en plaatst dat ook. Hij promoot andere artiesten en heeft een flink bereik”, zegt Van den Bliek daarover. Later deze middag is het zijn moment. Dan presenteert hij zijn single ‘Wat is het leven toch mooi’. ,,En als hij zingt dat het leven mooi is: dan meent hij dat. Dat positivisme is puur”, vertelt kroegbaas Henk Prins.

Jason kampt al zijn hele leven met het chargesyndroom. Bij hem uit zich dat in een hartaandoening en een hazenlip. Van dat hart heeft hij eigenlijk zelden last. ,,Hij ging in de Efteling altijd gewoon in Joris & De Draak. Op vakantie in Turkije ging hij eens in een simulator zitten die blijkbaar wel erg heftig was. Toen kreeg hij veel last; sindsdien mijdt hij achtbanen”, vertelt zijn vader, Hein van Elewout.

Jason gaat naar een logopedist. En eens in de zes weken naar het Sophia Kinderziekenhuis voor zijn gebit. Maar: ,,Jason roept altijd dat hem niets mankeert. Het zit ‘m namelijk niet in de weg. Het is zo’n ontzettend positief jong”, vervolgt zijn vader. Al bijna zijn hele leven -al elf jaar lang- is hij ambassadeur van Stichting De Opkikker. Ook in die hoedanigheid treedt hij veel op.

Zingen is zijn grote passie, het Nederlandstalige lied zijn favoriet. Bij een Nederlandstalige avond  vraagt artiest Nelis Leeman hem ook het podium op. Het valt in de smaak, ook bij de andere artiesten.  Hij kent alle teksten uit het hoofd en valt op door zijn positieve, vrolijke uitstraling. Nu gaat hij wekelijks met zijn vader naar D’n Hans en als Kevin Nuijten daar vorig jaar diens cd-presentatie geeft, springt Jason wederom het podium op om een duet met hem te zingen. Tot ontroering van kroegeigenaar Prins. ,,Hij brengt iets dat me raakt. Het greep me, hoe dat ventje daar stond. Zo positief en hij bracht alles met zo’n overtuiging.”

Jason staat regelmatig op dat podium en Prins zamelt bij zijn gasten geld in om een single te maken. Zijn stamgasten doneren liefdevol en ook sponsoren doen een duit in het zakje. Songwriter Carlo Verkooijen schreef het nummer, dat zonder meer over Jason gaat. ,,Ik was ontroerd, ik had echt enorm kippenvel toen ik het voor het eerst hoorde”, vertelt fan Rinus Kroeze uit Sprang Capelle, die regelmatig naar D’n Hans afreist. ,,Jason voelt als een soort zoon van me. Kijk nou naar hem: hij is zo vrolijk en onbevangen.”

Jason zelf ziet café D’n Henk als zijn tweede thuis. ,,Het is hier gewoon fijn. Fijne mensen, mooie muziek, ik ken ook iedereen.” Uiteraard hoopt hij op meer optredens, dankzij deze single.  ,,Als je je bedenkt dat alle artiesten hier vandaag belangeloos staan om Jason te steunen, zegt dat toch genoeg. Iedereen gunt het hem. En ik ook: ik ben oprecht trots dat ik Jason ken”, aldus Prins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »