Internationale topclubs bij Seolto in Zevenbergen

ZEVENBERGEN – Een helderblauw lint is op de muur geplakt. Manchester City-blauw. Op de deur staat het logo van de Engelse grootmacht en ook in de kleedkamer zelf is het logo zichtbaar. ,,Het is een simpel detail, maar die jongens vinden het fantastisch”, grijnst Jeroen Snuverink van Seolto.

Bij de Zevenbergse voetbalvereniging wordt dit weekend de Moerdijk International Cup (MIC) georganiseerd. Naast City spelen ook Paris Saint Germain, AZ, KRC Genk, PSV, FC Nordsjaelland, NAC, Feyenoord, Sparta, KFC Turnhout, Ajax, FC Utrecht, Hammerby IF, VV Virtus en Seolto zelf mee. De professionele teams met hun Onder 11 teams, de amateurs met onder 12. Voor wat tegenstand.

,,Vorig jaar deden we dit voor het eerst; alles loopt nu makkelijker. Gastgezinnen waren zo geregeld, de topteams prefereren hotels in de omgeving”, vult Dennis de Raad aan. Seolto heeft de clubs niet zelf geregeld, maar daar een externe partij voor ingeschakeld. ,,Wij zorgen hier voor de goede condities. PSV, bijvoorbeeld, heeft zichzelf nu aangeboden. Omdat ze goede verhalen hoorden van het vorig jaar.”

Het trof, want een sterkere bezetting dan vorig jaar was ook de insteek. ,,Clubs als PSG en City spreken aan. Het is leuk om tegen te spelen.”

Voor Seolto is het toernooi het grootste evenement van het jaar. Vrijdagavond werd alvast afgetrapt met drie potjes van 25 minuten, zaterdag en zondag zijn er de gehele dag wedstrijden. Zaterdagavond staat bovendien de bekerwedstrijd Virtus – Seolto op het programma; een treffen op verzoek van beide clubs. Daarna speelt oud-Seolto nog een wedstrijd tegen Oud-NAC. ,,Dat zijn twee prachtige wedstrijden achter elkaar, dus we hopen op een vol sportpark. Maar het belangrijkste is de MIC zelf”, verzekert Snuverink. De Raad knikt. ,,Het is zo leuk om dit te organiseren, want er staan zoveel vrijwilligers op. Iedereen maakt er een eigen projectje van. Zoals die aankleding van de kleedkamers, dat is toch fantastisch?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven