Internationaal toernooi bevalt TSC goed

OOSTERHOUT – Terwijl de spelers van Inter Milan zich langs de lijn geconcentreerd opwarmen, spelen Floridsdorfer AC uit Wenen en PAOK Saloniki tegen elkaar. Op de tribune trommelt een Oostenrijkse vader; om hem heen wordt met blauwe Floridsdorfer-vlaggen gezwaaid. Tevergeefs: 1-4. De eerste editie van het TSC International Tournament op het terrein van TSC kent 37 teams uit veertien landen. En ja, volgend jaar volgt een tweede editie.

Het toernooi is een samenwerking met de Raddatz Immobilien Cup uit Hannover, dat jaarlijks internationale jeugdtoernooien organiseert in Duitsland. Dit is het eerste uitstapje naar Nederland, op initiatief en uitnodiging van TSC. De ongeveer 1100 spelers zijn vrijwel allemaal in 2006 geboren. ,,We zochten eerst naar bedden voor ieder in de regio, die vonden we. Toen hebben we doorgezet”, grijnst Arno Snoeren van de organisatie. De internationale teams komen uit de koker van Raddatz, TSC zorgde voor de aanvulling door amateurteams uit Nederland, België en Duitsland. ,,Dat ging gemakkelijk. Ze mogen voetballen tegen AC Milan en Galatasaray, dat klinkt toch leuk”, vervolgt Snoeren.

Het toernooi duurt het gehele weekend en splitst zich gaandeweg op in de Gouden- en de Zilveren poule. TSC-speler Kjell speelde in de poulefase onder andere tegen AC Milan. ,,Was leuk. We verloren met 4-0, onder meer door een onterechte penalty. Ze zijn wel echt goed, maar het is zo apart dat je totaal niet verstaat wat ze tegen elkaar zeggen.” AC Milan plaatste zich voor Goud, TSC mocht zondag verder in de Zilveren poule.

De organisatie zelf zag al gauw dat het Noorse Stabæk veel indruk maakte. Dat vindt ook de Finse Aaro, die bij IFK Grankulla speelt. ,,Verreweg de besten, die kunnen het toernooi winnen. Wij gaan vaker naar dit soort toernooien en ik moet zeggen dat het hier erg leuk is, hoewel het wel snikheet is.”

Stabæk verloor echter in de halve finale van Inter. De Italianen wonnen het toernooi vervolgens door van Galatasaray te winnen. De Turken versloegen in de halve finale NAC. HVV Hollandia won de Zilveren poule. TSC werd daarin derde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven