Innovatief kluisje houdt strijkservice 24/7 open

PRINSENBEEK – De heer Van Schie parkeert zijn auto voor de deur, opent zijn kofferbak en pakt daar een flinke tas met kleding uit. Hij opent de speciale StrijkAutomaat-app, scant de unieke QR-Code die naast de StrijkAutomaat verschijnt en het bovenste deurtje opent zich automatisch. Hij plaatst de tas, sluit de deur en kan zijn weg vervolgen. ,,Een kind kan de was doen”, grijnst de trouwe klant van Strijkservice Prinsenbeek, gevestigd aan de Neelstraat. ,,Het is heel gemakkelijk, hooguit het sociaal contact wordt minder. Aan de andere kant laat ik Mieke veel lopen, dat is dan wel weer een voordeel.”

Van poort naar voordeur is inderdaad nog best een stukje lopen. Mieke Machielsen kan erom lachen, op haar telefoon verschijnt vrijwel direct een notificatie dat Van Schie een kast gevuld heeft. Onlangs besloot ze op maandag niet meer open te gaan, omdat ze naast haar strijkwerkzaamheden ook lingerie ontwerpt. Op maat. ,,Dat doe ik dus op maandag. Straks komt er een klant voor de strijkservice, terwijl ik met iemand bezig ben met maten opnemen. Dat kan niet tegelijk.”

Dus is ze van dinsdag tot zaterdag een paar uur per dag geopend, maar haar klanten werden toch onzeker over die tijden. Ze kreeg veel vragen. Via mail en sms. Niet al haar klanten wonen om de hoek, maar komen speciaal vanuit Rotterdam, Hank of Etten-Leur. ,,Mijn oudste zoon Chris kwam op het idee om een soort kluizensysteem te maken. Een kast waar mensen hun kleding in kunnen doen, ook als ik er niet ben.”

Haar man ging aan de slag om drie kasten in elkaar te zetten, jongste zoon Bart ging bezig met de software. ,,Eerst was het idee om het met een code te doen, maar het moest hufterproof worden. Zo min mogelijk toeters en bellen.” En dus werd er een app ontwikkeld. Voor Android en iPhone. De registratie wordt pas voltooid door Mieke zelf; vervolgens kun je de kast met de app openen. Mieke ontvangt direct een notificatie dat een kast in gebruik is. ,,Ik leeg ze iedere dag; er wordt ook dagelijks gebruik van gemaakt, maar helemaal vol is hij vooralsnog nooit geweest.” De app is inmiddels 25 maal gedownload.

Strijkservice Prinsenbeek is dankzij de kast nu 24/7 open. Sms’jes en mails zijn drastisch afgenomen; een met Machielsen samenwerkende stomerij heeft al voorzichtige interesse getoond in het systeem.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »