In Prinsenhof is het inderdaad goed toeven

MADE – Goed, het gras oogt thans wat dor door de droogte en de wijk is in deze vakantieperiode wat uitgestorven. Toch ligt de wijk Prinsenhof in Made er fraai bij. De speeltoestellen blinken en het jeu de boulesveld ligt er pico bello bij. Vorig jaar werd hier het eigen Prinsenpark geopend, gerealiseerd door de eigen wijkvereniging. Onder hun verantwoordelijkheid valt het park dan ook. Een jaar later klinkt er in de wijk veel vrolijkheid en nog altijd veel bewondering over de gang van zaken. ,,Iedere dag spelen hier vele kinderen en ’s avonds wordt er volop gejeudebouled door de ouderen. Dat gaat het hele jaar door; het is hier springlevend”, klinkt wijkbewoner Ruud Vis enthousiast.

In deze pittoreske nieuwbouwwijk wonen jong en oud door elkaar. In de kern van de wijk veelal senioren, eromheen voornamelijk gezinnen. Het Prinsenpark ligt er middenin, als een centraal punt. ,,Er is een WhatsApp-groep met zo’n tien man voor klusjes. Er pakt altijd wel iemand iets op. We helpen elkaar, het is echt saamhorig en met elkaar”, vervolgt Vis. De gemeente doet het gras, de buurt de rest. Bloemperkjes bij de bomen staan in volle groei. ,,We krijgen iedere twee maanden een brief met wat er aan de hand is, wat er speelt. Er is een app, er is Facebook en men is attent: bij een nieuwgeborene ontvang je een heel lief kaartje”, legt een buurtbewoner uit. De buurt betaalt er samen voor. ,,Het is denk ik een heel bijzondere wijk. Het is nu vakantietijd en dan letten we op elkaars huizen”, vertelt Vis.

Ook kinderen van buiten de wijk komen hier spelen. Ieder jaar wordt er in juni een tentenkamp georganiseerd; dan slapen de kinderen in tenten n het park. Met burendag is er een grootse barbecue voor de hele buurt. ,,De wijkvereniging is er heel actief mee bezig en de hele buurt pakt het ook op. De speeltuin is van henzelf, ze maken er echt iets gezelligs van. Je merkt en ziet het overal aan. Het is een buurt die oog en oren hebben voor elkaar”, zegt ook Lilian Lambrechts van de gemeente Drimmelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »