In je pyjama in de bibliotheek, wachtend op Sinterklaas

ETTEN-LEUR – Woord voor woord zingt de 5-jarige Amy alle Sinterklaasliedjes mee. Gekleed in een fraai roze Pietenpakje heeft ze zichzelf een perfect plekje toegeëigend: in een hoekje, in alle rust, dichtbij de plek waar het gebeurt. In de Nieuwe Nobelaer was donderdagavond de voorleesavond. In je pyjama luisteren naar verhalen, in de bibliotheek. En voor de gelegenheid ook zingen en springen, in de hoop op de komst van de Goedheiligman zelf.

Dansdocente Kirsten de Bruijn vraagt het nog maar eens: heeft iedereen al een schoentje gezet? En zijn er al cadeautjes gekregen? De ongeveer honderd kinderen zijn opgewonden. Gekleed in pyjama, onesie, slofjes of toch maar de normale kleding. ,,We organiseren dit al jaren. Iedere maand hebben we een voorleesavond en vlak voor Sinterklaas zo’n pyjama-avond. Er is hier bewust niets zichtbaar versierd, er lijkt niets te gaan gebeuren. Dat versterkt de opwinding nog meer: want zal de Sint nou straks gaan komen of niet?”, blijft ook hoofd educatie van de Nieuwe Nobelaer Willeke Rosdorff geheimzinnig. ,,Het voelt als een soort slapen in de bieb. Het is natuurlijk spannend om hier ’s avonds te zijn.”

De Bruijn zet met accordeoniste en muziekdocente Desiree van Warmerdam ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht in’. Halverwege grijpt ze in. ,,Ik denk dat we echt moeten springen, anders komt hij misschien wel niet.” En daarna: ,,Ik denk dat de ouders ook moeten zingen en springen hoor”, waarop de kinderen hun ouders hoopvol aankijken.

Als de Sint en een Piet inderdaad hun intrede maken en hij plaats neemt, wordt het boek ‘Een paard voor Sinterklaas’ van Boer Boris voorgelezen. Afgewisseld met Sinterklaasliedjes, waarbij de oorspronkelijke namen worden vervangen voor namen uit het boek. Amy vindt het maar verwarrend. ,,Wij hebben thuis een Sinterklaas-cd, dus ik ken alle liedjes uit mijn hoofd. Ik kan daarom echt alles meezingen, maar bij die andere namen raakte ik in de war.” Nerveus voor zijn komst was ze eigenlijk nauwelijks, beweert ze. Maar haar zojuist verkregen pepernoot smaakt haar best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »