IJzeren zonnebloemen voor De Zonnebloem

Met fondswerfactie ‘Adopteer een ijzeren zonnebloem’ proberen De Zonnebloem-afdelingen van Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Raamsdonk extra inkomsten te kunnen genereren die ten goede moeten komen voor De Zonnebloem-gasten.

Gistermiddag werd het eerste tuintje met ijzeren zonnebloemen geopend, aan de zijkant van het gemeentehuis van Raamsdonksveer. Later komen de ijzeren zonnebloemen ook in de tuin van het parochiehuis in Raamsdonk te staan en bij de toegangspoort van de Geertruidskerk in Geertruidenberg.

Her en der vallen inkomstenbronnen weg bij De Zonnebloem, die het daarom vooral moeten hebben van donateurs. Ook de ietwat ouderwetse loterij wordt veelal geschrapt omdat iedere afdeling deze sinds dit jaar zelf moet organiseren, dus wordt er gezocht naar nieuwe manieren om geld binnen te slepen.

De Staalmannen uit Raamsdonk hebben een drietal ijzeren zonnebloemen ontworpen. Een kleintje van 75 centimeter is bedoeld voor particulieren en kost 35 euro. Het middenbeeldje is 1.35 meter en kost 100 euro, de grootste is twee meter hoog en kost 150 euro. De geadopteerde zonnebloemen worden met familienaam of bedrijfslogo op de genoemde locaties geplaatst. Om de platen met ijzeren zonnebloemen heen worden echte zonnebloemen gezaaid. Waarschijnlijk aan het einde van het jaar ontvangen de eigenaren hun geadopteerde zonnebloem.

Niet alle afdelingen van de regio Dongemond doen mee. ,,We vragen aan de vrijwilligers om langs bedrijven te gaan. Het is een actie waar veel voor moet gebeuren, waar echt moeite ingestoken moet worden. Niet alle afdelingen willen dat”, legt co├Ârdinator Jan van Vessem uit. ,,We willen extra geld binnenhalen om meer activiteiten te kunnen ontplooien, of om de eigen bijdrages te kunnen verlagen. Er is gewoon ruimte nodig”, vervolgt Van Vessem.

Vooraf werden al 32 zonnebloemen verkocht; zeven kleine, acht middengrote en 17 grote bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ┬╗