Vreven voor altijd een held in Breda

Vreven voor altijd een held in Breda

BREDA – Een ereronde, de handen massaal op elkaar. Stijn Vreven nam zondag alvast afscheid; hij vertrekt. Via de voordeur, iets dat weinigen in Breda is gegeven.

John Karelse

Promotie naar de eredivisie en vervolgens handhaven: alle doelstellingen zijn behaald. ,,Maar er zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan Stijn”, wijst oud-doelman John Karelse op diens woede-uitbarstingen. ,,Hij is bijzonder emotioneel. Ik hou van zijn passie, maar ik kan me goed voorstellen dat het reden is voor twijfel.” De voormalig NAC-trainer vreest dat het volgend seizoen wederom erg moeilijk wordt voor NAC. ,,En dan is de kans op ontslag gewoon groot. Nu heeft hij een status die vergelijkbaar is met die van Ronald Spelbos en Ernie Brandts.”

Ferry de Bont

Supporter Ferry de Bont uit Hoeven baalt nog steeds van de aanstaande scheiding. ,,Er speelt meer, de echte reden wordt verzwegen. Spelers, supporters: iedereen is positief over Vreven, er is geen enkele reden om te stoppen”, sombert de populaire Twitteraar. ,,Je moet hem afrekenen op prestaties en die zijn voldoende. Voor mij gevoel zijn we nu juist terug bij af.” Over die woede-uitbarstingen: ,,Vreven toonde zich zeven dagen per week kundig, maar verloor zichzelf tijdens wedstrijden. Net een NAC-supporter”, grijnst hij.

Levien den Boer

Levien den Boer van fansite B-Side Rats had Vreven regelmatig voor zijn camera na afloop van wedstrijden. ,,Dan zat hij nog vol adrenaline en kon het echt een hork zijn. Buiten wedstrijden is het de rust zelve.” Het viel Den Boer op hoe charmant Vreven afgelopen zondag na NAC – Heerenveen was. ,,Zo eerlijk, liefdevol, emotioneel. Het deed hem oprecht wat, ik voelde toen enorme sympathie voor hem. Voor zijn carrière is dit een ideaal scenario: hij is nu voor altijd een held in Breda.”

Den Boer vindt het ‘best te verkopen’ dat de wegen van NAC en Vreven zich scheiden. ,,Hij haalde geen punten tegen directe concurrentie en liet tactisch ook heel wat steken vallen. Hij hield ook te lang vast aan bepaalde spelers, waarvan iedereen zag dat ze niet goed genoeg waren.”

Volgens Den Boer doet NAC er goed aan om een ‘resultaattrainer’ te pakken. ,,Ik pleit voor de weg van de geleidelijkheid, de weg van het bouwen. Dan bestaat het risico dat het soms wat saai wordt, maar dat is beter dan weer wedstrijden tegen Jong-Ajax.” De Bont is het daar niet mee eens; hij gaat de passie en het bijhorende spektakel van Vreven missen. ,,Hij voer zijn eigen koers en was eigenwijs. Ik ben voor eenzelfde type.” Karelse noemt Vreven karakterologisch goed bij NAC passen. ,,Ik hou er wel van als iemand echt passioneel langs de zijlijn staat. Veel trainers in Nederland zijn toch eenheidsworsten. Ik hoop dat er weer iemand bij NAC komt die zo’n zelfde beleving heeft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »