Trouwe clubliefde bij De Pinkies

Trouwe clubliefde bij De Pinkies

BREDA – Al tientallen keren werden ze tijdens uitwedstrijden van NAC close-up in beeld gebracht door FOX Sports. Bea en Sandra le Rutte zijn dan ook opvallende verschijningen: moeder en dochter gaan volledig uitgedost in het NAC-geel naar wedstrijden.

De twee worden liefkozend ‘De Pinkies’ genoemd. ,,Ik weet niet wie dat bedacht heeft. Maar als de tegenstander van NAC aanvalt, houden we altijd elkaars pinken vast. Als het echt gevaarlijk wordt, knijpen we in elkaars handen.”

Ze zijn er altijd bij, doen er alles aan om geen wedstrijd te missen. ,,Mijn andere dochter Sandra staat op het punt van bevallen, ik word voor het eerst oma. Hopelijk is het vanavond nog niet zover”, geeft Bea (64) vlak voor vertrek naar Helmond aan.

Bij thuiswedstrijden zijn ze drie uur voor aftrap bij het stadion. ,,Dat moet, anders klopt er iets niet. ‘De jongens’ verwachten ons daar gewoon.” Ze wachten de spelers immers buiten op, bij het spelershome. Ook de tegenstander wordt verwelkomd. ,,We houden netjes afstand, de jongens komen naar ons toe en geven een handje of een high five.” Bea stuurt iedere speler een kaartje op diens verjaardag. ,,En met kerst krijgen ze ook allemaal een persoonlijk kaartje van ons.” De dames missen hooguit één á twee wedstrijden per seizoen. ,,Dat laten we dan wel weten. Spelers willen niet geloven dat we er niet bij zijn. Ze zeggen dat de wedstrijd dan afgelast moet worden!”

Natuurlijk, ze vinden het altijd weer een eer als ze op tv komen. Maar, bezweren ze, ze zoeken het niet op. ,,We gaan vaak met supporters op de foto als we onze NAC-kleding aan hebben. We worden constant nagestaard. Echt, we genieten van al die aandacht, maar wij doen daar zelf niets aan.”

Zelfs als het ijskoud is en hun hoofden door muts en sjaal haast onherkenbaar zijn, worden ze in beeld gebracht. ,,In Utrecht zaten we verkleumd tegen elkaar aan. De commentator bleef maar over ons praten, zo grappig.” Sandra neemt alles naderhand op. ,,Het viel ons toen op dat ik altijd links zit en m’n moeder rechts. Je zult het ook nooit andersom zien.”

Bea en Sandra zitten steevast voorin Bus 1 van de Supportersvereniging. ,,Uitwedstrijden beginnen pas écht te leven als we door de politie opgewacht worden, als we bijna arriveren. Zij kennen ons inmiddels ook al, we maken vaak een dolletje met agenten. Dat vinden ze geloof ik altijd heel leuk.”

‘De Pinkies’ merken dat niet iedereen blij is dat zij zo vaak in beeld komen. ,,Van ons hoeft het ook niet, zij nemen ons in beeld hè. We dringen ons niet op. Wij staan bij uitwedstrijden op de plek waar wij alles het beste kunnen zien. Wij vragen niet om aandacht, wij hoeven niet persé op FOX te komen. Mensen die er kritiek op hebben zijn gewoon jaloers.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »