‘Teveel feest en te weinig voetbal’

Voetballegende Kees Rijvers (oud-international én bondscoach van Oranje, plus ex-NAC) zat samen met zijn vrouw op de hoofdtribune bij NAC – Jong PSV. Opvallend. Het was pas z’n derde keer in dit stadion.

In april kwam ‘Prof’, de biografie over Kees Rijvers (90) uit. Geschreven door kleindochter Antje Veld. “Bij de boekpresentatie waren ook burgemeester Paul Depla en wethouder Patrick van Lunteren aanwezig, met wie ik in gesprek raakte.” De vrouw van Van Lunteren blijkt een nicht van Rijvers’ vrouw. “Zo bleef het contact warm. De heer Depla nodigde ons uit om deze wedstrijd bij te wonen.  En als de burgemeester je uitnodigt, kun je niet weigeren.” Naar aanleiding van ‘Prof’ volgt op 29 september nog een grote reünie. “Daarna hoeft al die publiciteit van mij niet meer zo.”

Rijvers wordt bij zijn voormalige clubs FC Twente, PSV en Feyenoord regelmatig uitgenodigd, maar hij gaat er zelden op in. “Tenzij het een belangrijke reünie of iets dergelijks is. Losse wedstrijden sla ik over.” Van NAC hoort hij weinig. “Het is er altijd een rommeltje, met vele wisselingen in het bestuur. Ik ken ook alleen nog maar Joost van Mierlo (Raad van Commissarissen, red.), die nog wel moeite doet om contact te houden. Vrijdag kende ik dan ook verder niemand.”

Hij komt niet graag in stadions, ergert zich aan het hoge feestgehalte. “Dat vindt men belangrijker dan het voetbal zelf. Ik word onrustig van dat lawaai, ik wil gewoon het spel kijken zonder al die muziek en dat geknal.” Tegen Jong PSV zag Rijvers veel mis gaan bij NAC. “Jong PSV was veel beter. Onbegrijpelijk dat zij in de tweede helft niet gewoon doordrukten, maar dat schijnt bij deze tijd te horen. Die linksbuiten van NAC (Barker, red.) stond in de eerste helft constant vrij, maar z’n medespelers zagen ‘m gewoon niet. Van dat spitsje (Dessers, red.) had ik meer verwacht. Die had één aardige actie, maar die rondde ie slecht af.”

Liever staat Rijvers aan de zijlijn van jeugdwedstrijden. “Ik vind het leuk om jong talent te ontdekken.  Die verwondering en honger wil ik zo lang mogelijk houden.” Helaas gaat het momenteel niet zo goed met z’n vrouw, waardoor Rijvers deze passie even op de tweede plaats zet. “Ik ga alleen de deur uit als er iemand is om voor haar te zorgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »