Sofie doet echt álles in NAC-shirt

Sofie doet echt álles in NAC-shirt

BREDA – Waarom staat NAC zo laag in de competitie? De 11-jarige Sofie Crielaard vindt dat Nederland een antwoord op die vraag moet krijgen. Ze interviewde NAC-middenvelder Bodi Brusselers en stuurde deze in voor de Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd.

,,Of, zoals we in Breda zeggen: houdoe!” Sofie zwaait vrolijk naar de camera, gekleed in haar NAC-shirtje. Het is de afsluiting van haar filmpje en werd reeds uitgezonden door Het Jeugdjournaal. Honderd jonge verslaggevers stuurden al een item in, de deadline was zondag 13 mei. Op 28 mei worden de tien finalisten bekend gemaakt, die een finalistenopdracht gaan doen in Hilversum.

Bodi Brusselers

Over haar interview met Brusselers is ze tevreden. ,,Mijn vragen waren in orde, zijn antwoorden waren heel leuk. Ik denk dat ik alleen duidelijker moet praten. Ook de afronding van het interview kan beter. Maar voor mijn gevoel was het gesprek heel goed.”

Sofie heeft ambities. Ze wil sportverslaggever worden en door Europa reizen, om spelers te interviewen. Haar grootste droom is het Barcelona van Messi en Suarez. ,,Ik ken hen eigenlijk alleen van FIFA, op tv kijk ik alleen maar naar NAC”, legt ze uit. Want NAC: dat is haar club.

Rivaliteit

Dat is opmerkelijk, haar vader is fanatiek Feyenoord-supporter. Haar moeder heeft helemaal niets met voetbal, net als haar twee zussen. ,,Mijn vader nam me eens mee naar De Kuip , maar bij NAC was het leuker”, legt ze uit. Haar vader Ben knikt vertederd. ,,Dit is helemaal haar eigen keuze, ik vind het eigenlijk wel mooi dat ze voor Breda kiest.”

Bij NAC won ze eerder al eens een verslaggeverswedstrijd en daarmee een exclusief plekje op de perstribune. ,,Het is er stiller, rustiger. Mensen zijn daar aan het werken, dat is nog niet mijn grootste droom. Ik ga liever naar de B-Side.”

Als sportjournaliste zal ze ook met niet-NACspelers moeten praten. ,,Dat gaat me wel lukken, hoewel met spelers van Ajax en Willem II wel moeilijk is”, zegt ze vertwijfeld. Haar moeder Sabrina schudt haar hoofd. ,,Dat is zo gek. Prima dat ze voor NAC is, maar ik ben het niet zo eens met die rivaliteitsgevoelens.” En Sofie: ,,Dat ontstond bij de play-offs tegen Willem II. Toen was ik zo teleurgesteld.”

Een seizoenkaart zit er nog niet in voor Sofie. Haar vader werkt onregelmatig en kan daardoor lang niet altijd naar het stadion. Over een paar jaar mag ze zelfstandig. ,,Het is gewoon dat geluid. Het leukste vind ik als de B-Side naar de andere kant schreeuwt. Die sfeer vind ik zo mooi.”

Sofie toont zich opgelucht dat NAC uiteindelijk toch wat gestegen is en zich veilig heeft gespeeld. ,,Mijn vader en ik kijken altijd samen naar NAC, behalve tegen Feyenoord. Dat wil hij niet.” Haar vader zucht. ,,Want NAC wint altijd van Feyenoord, hè pap”, grijnst ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »