Op elke markt gaat het over NAC

Op elke markt gaat het over NAC

Als ‘Willie’s Vis’ struint Will van Oers (1962) wekelijks markten in West-Brabant af. Hij brengt zijn vis aan de man in Dongen, Fijnaart, Noordhoek, Made, Teteringen en Zundert.  En tweemaal per week in Zevenbergen. ,,Overal zitten NAC’ers. Dus gaat het vaak ook over NAC en die gesprekken zijn de laatste tijd niet heel positief”, vertelt hij.

,,Weet je wat zo frustrerend is? Die hoop die we altijd maar weer hebben. Keer op keer word je teleurgesteld, momenteel geloof ik niet eens meer in het behalen van de nacompetitie.” De frustratie hierover uit Will in de viskraam. ,,In ieder dorp heb je minstens vijf of zes man die over NAC willen praten. In Zevenberg komt dat het meeste voor. Ik kan me dan ook niet inhouden. Zelfs als er deftiger mensen in de buurt staan, moet ik ook m’n eigen ergernissen uiten”, omschrijft Will een redelijk gemiddelde werkweek. Ook in het stadion lukt het Will niet goed zich in te houden. ,,Ik zit op F6 en kan me werkelijk verbazen over een grensrechter. Dat is in de Jupiler League een nog grotere droefenis. Ja, dan schiet ik soms echt uit m’n slof.”

De vrijdagavond werkt ook niet optimaal voor Will. ,,Dan sta ik de hele dag in Zundert. Ik sluit soms een kwartier eerder om op tijd in Breda te zijn. Dan kom ik regelmatig letterlijk om 19:59 aan. Maar het gebeurt vaak dat m’n vaste klant Kees vlak voor sluitingstijd komt. Die gaat dan vlak voor m’n kraam z’n traditionele harinkje eten en tapt z’n moppen. Ik zit me keihard op te winden om de wedstrijd te halen en kijk constant naar de klok. Hij wéét dat, vindt ie leuk.”

,,Elk jaar twijfel ik weer over een seizoenkaart, maar diep in m’n hart weet ik ook wel dat ik toch weer ga.” Over dat hart gesproken: ,,Ik probeer nu heel bewust wat meer afstand te nemen van NAC, emotioneel. Merkte dat ik slecht sliep na een nederlaag en dat ging ten koste van m’n gezondheid. Het is gewoon een grove schande wat die gasten laten zien. Ik werk 70 uur per week en vind het oprecht beledigend als ik hen dan zie spelen. Je wordt gewoon op je ziel getrapt.” De ochtend na wedstrijden gaat de wekker om 6:30. ,,NAC is het eerste dat door m’n hoofd schiet. Da’s dus vaak een chagrijnige start van de dag.”

Promotie lijkt er dit jaar niet in te zitten, denkt Will. ,,Het is echt onthutsend slecht. En wat moet je met die Engelse gasten? Laat die Bredase mannetjes es spelen.” En ineens, toch weer hoopvol: ,,Zul je zien dat het na de winterstop ineens als een tierelier draait.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »