NAC-fan die iets te vaak op Twitter zit

HOEVEN – Ferry de Bont (37) uit Hoeven twittert als @hoekie_b voor ruim 3000 volgers soms over het wel, maar meestal over het wee van NAC. En over zijn vrouw Sietske. Zijn populariteit op het sociale medium blijft rijzende. Nu dingt hij mee met de titel #voetbaltwitteraar2018 van het magazine Staantribune.

De Bont is op het sociale medium niet alleen grappig en scherp, maar heeft ook een vooruitziende blik. ‘Greg Leigh. Onthou die naam. Gaan we nog veel plezier aan beleven. Duikkopballen, ziekenhuisballen en alles uit schieten. Een soort matige versie van Kenny vd Weg’, twitterde hij bijvoorbeeld op 28 juli. De afgelopen weken excelleerde de linksback precies op die wijze. ,,Leigh is echt een typische NAC speler, dat zag je direct. Kijk, Angeliño was geweldig, maar hoort hier niet. Die is té goed, dat voelt onnatuurlijk aan. Leigh wel. Rausen en gaan. Kijk, er zijn bepaalde voorwaardes om bij NAC een grootheid te worden. Leigh en Sadiq, vorig jaar. Die groeien hier uit tot publiekslievelingen. Meer Bredanaars? Neuh. Ze hoeven echt niet uit Breda te komen, wij willen gewoon toffe spelers zien.” Tijdens NAC – Vitesse werd Leigh met een ietwat cynische ondertoon aangemoedigd. Cynisme dat overging op euforie. ,,Hij was niet meer te coachen, totaal opgefokt. Dat is toch heerlijk?” NAC-supporters worden soms bespot om het carnavalsgehalte. Alsof het resultaat niet telt. ,,Maar bij NAC zijn we zó clubtrouw. Het stadion zit hoe dan ook vol, dus lijkt het alsof we niet kritisch zijn. Wij laten NAC gewoon nooit vallen.”

Het afgelopen jaar haalde De Bont dikwijls de lijstjes van grote social mediablogs. Niet alleen middels NAC- en voetbalgerelateerde tweets. Ook zijn vrouw Sietske moet er soms aan geloven. ‘Heb vanmiddag onze trouwdvd achterstevoren afgespeeld. Mooiste moment is dat ik de ring van haar vinger af trek, de kerk uit loop en in de kroeg ga zuipen met m’n vrienden’, grapte hij op 5 augustus. Sietske kan er om lachen: ,,Echt. Ik hoor het via via, als zo’n tweet weer viraal gaat. Ferry en ik kennen elkaar al 18 jaar, ik denk dat ik me pas zorgen zou maken als hij niets meer tweet over mij. We zitten elkaar heel veel te plagen via social media. Hij via Twitter, ik pak ‘m terug via Facebook.”

De Bont is zéker geen spreekbuis namens ‘de NAC-supporter’, wil hij benadrukken. ,,Ik ben gewoon een NAC’er die iets te vaak op Twitter zit. Het is gek om uit heel het land felicitaties te krijgen na een overwinning.” Over de tweede seizoenshelft is De Bont helder. ,,Er zijn echt acht ploegen die kunnen degraderen, daar zit wat geluk bij. Sowieso zou NAC nog een verdediger en een middenvelder die rust geeft moeten halen. Zij zullen toch twee of drie weken nodig hebben om te acclimatiseren.” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven