Mijn NAC: Theo Peeters

Paspoort

Naam: Theo Peeters
Leeftijd: 67
Woonplaats: Breda
Hoelang al naar NAC: 1977
Vak: B6

BREDA – Voormalig Theek5-directeur Theo Peeters is gepensioneerd en nog altijd flink begaan met NAC. De laatste jaren ziet hij zijn club steeds verder afglijden. ,,Het is eigenlijk bijzonder dat je je dat als volwassene zó aantrekt.”

In hoeverre speelt NAC een rol in jouw dagelijks leven?
,,Ik ben er altijd mee bezig, lees en volg alles. Van huis uit is wielrennen mijn sport en had niets met voetbal, totdat ik in oktober 1977 een keertje naar NAC ging met mijn schoonvader. De Beatrixstraat in de avond was magisch, ik was direct verkocht.” Hij legt zijn sjaal op tafel, simpelweg bestaande uit gele en zwarte vlakken. ,,Deze kocht ik bij mijn eerste wedstrijd en draag ik nog altijd als NAC speelt. Hij heeft de tand des tijds goed doorstaan.”

Wat is jouw ultieme moment van euforie?
Daar zijn vele voorbeelden van. Zoals seizoen ‘07/’08, onder Ernie Brandts, toen ik letterlijk naar alle wedstrijden ben gegaan. Als ik aan de namen van die ploeg denk, krijg ik kippenvel. Maar ook NAC – Veendam in 1984. We moesten minimaal gelijkspelen om aan de nacompetitie mee te mogen doen. Veendam kwam met 0-1 voor, maar NAC won met 10-1. Legendarisch, Grote Held Bob Latchford scoorde viermaal. En later de beslissende wedstrijd voor promotie, tegen VVV. Latchford was geblesseerd en zou niet meespelen. Toen de spelers het veld opkwamen speelde hij tóch. Het stadion raakte in extase, NAC won met 5-0 en promoveerde.

En van (onverwachte) deceptie?
,,Eigenlijk is het triest om te constateren dat het nu al sinds een jaar of acht matig tot slecht is. Er is zoveel meer uit te halen. Ik snap het gewoon niet met zoveel trouwe supporters en sponsors. Men heeft het soms over ‘de donkere jaren ‘80’, toen was het ook echt heel slecht. Maar het gekke is: je houdt altijd hoop. Hopelijk komt er ooit een keerpunt voor langere tijd.” Peeters laat een foto zien. Een totaal verlaten Grote Markt, een leeg bordes, glinsterend door de regen. ,,Die middag was Willem II – NAC (3-1, 2016, red.), om promotie. Die wedstrijd was een deceptie eersteklas. Ik fietste na afloop via de Grote Markt naar huis. Dit was een vreselijk beeld.”

Met wie ga je naar NAC en kun je iets vertellen over die groep?
“Ik ga altijd alleen. Ik zit daar al heel lang en de mensen om me heen ken ik want die komen ook al jaren. Naast me zit Ton van Dongen, gediplomeerd trainer van de dames van Schijf, 2e klasse zondag.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven