Mijn NAC: Menno Bouhuijzen

Paspoort

Naam: Menno Bouhuijzen
Leeftijd: 23
Woonplaats: Breda
Hoelang al naar NAC: NAC – FC Utrecht (2-0, 2003)
Vak: B-Side

BREDA – ,,NAC is een sociale ontmoetingsplek. Ik heb er veel mensen leren kennen”, zegt Menno Bouhuijzen. Hij werd bekend als de recalcitrante e-sporter van NAC. Maar op de eerste plek is hij vooral NAC-supporter.

In hoeverre speelt NAC een rol in jouw dagelijks leven?
Echt, al mijn vrienden en familie zijn voor NAC. En dus heb je het er altijd over. Mijn vriendin heeft nu ook een seizoenkaart. Ze werd er gek van dat ik het altijd over NAC had, maar ze begint het nu te begrijpen. Ik denk dat ik meer over NAC praat als het slecht gaat. Dan klaag, zanik en zaag je. En als NAC de week erop wint, is promotie plots weer mogelijk.

Wat is het meest bijzondere dat je in het kader van NAC hebt meegemaakt?
Ik deed met dat e-sportsgebeuren iets dat anderen nooit meemaken. Ik was daar NAC in de Champions League: kansloos. Ik ben best goed in het spel, maar anderen nam het zo serieus en speelden met de wereldtop, terwijl ik met oud-NACspits Thierry Ambrose speelde. En ik haalde geintjes uit. Toen FC Twente dreigde te degraderen, dronk ik Jupiler voor de camera, als knipoog naar de Jupiler League. Kreeg ik veel reacties op. Lachwekkend soms: op sociale media ontving ik boze berichten.

Wat was jouw ultieme moment van euforie?
Dan moet ik toch Cyriel Dessers zeggen, tegen NEC in 2017. De uitgoals die hij daarna maakte waren belangrijker, die thuisgoal onverwacht en daarom zo mooi. Ik denk dat ik twee minuten gejuicht en geschreeuwd heb, maar wat er precies door me heen ging? Niks denk ik. Pure euforie.

En van (onverwachte) deceptie?
Dat was Roda thuis in 2015, toen NAC degradeerde. We hadden uit gewonnen, thuis werd het 120 minuten lang paniekvoetbal. Uiteindelijk scoorde Roda in de verlenging, dramatisch. Ik ben vrij stabiel, er zijn weinig dingen die mijn humeur kunnen bederven. NAC kan dat wel. Daar kan ik dan wel echt een paar dagen ziek van zijn.

Met wie ga je naar NAC en kun je iets vertellen over die groep?
Met vrienden, vader, broertje en nu dus ook mijn vriendin. Met de kern van de groep werkte ik vroeger bij de Albert Heyn. Meestal staan we met zo’n tien tot vijftien man. NAC is iets dat verbindt, ik heb hier veel nieuwe mensen leren kennen. Als NAC weer de 1912-seizoenkaart aanbiedt, wil ik deze nemen. Inmiddels heb ik een beter zicht op mijn toekomst: ik wil in Breda blijven wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven