Mijn NAC: Jean-Paul Kuypers

Naam: Jean-Paul Kuypers
Leeftijd: 39
Woonplaats: Rijen
Hoelang al naar NAC: ’91 / ’92
Vak: Wisselend B-Side + Hoofdtribune

BREDA – Internetbureau RB Media uit Breda is duidelijk een NAC-verliefd bedrijf. Daarnaast zet directeur Jean-Paul Kuypers zich met Stichting Samen voor NAC ook in zijn vrije tijd volop in voor de club.

In hoeverre speelt NAC een rol in jouw dagelijks leven?
Het hele jaar door zijn we hier bezig met websites voor NAC. Niet alleen de officiële en haar webshop, maar ook het Museum, de Supportersvereniging, B-Side Rats en Samen voor NAC. Dat laatste is een stichting waar ik als vrijwilliger bij betrokken ben en waarmee we NAC waar mogelijk willen helpen. Maar ik ben bovenal supporter, die gewoon wat extra’s doet.

Wie is jouw grootste NAC-held en kun je uitleggen waarom?
Dat is altijd John Karelse geweest. Ik was vroeger keeper bij RAC en dan let je daar toch wat meer op. Dat werd nog extra versterkt in 2011. Mijn vader wilde aan het einde van zijn leven nog eens naar een voetbalwedstrijd. Ik nam hem via een WensAmbulance mee naar NAC – FC Twente. Een zeer bijzondere ervaring op zichzelf, maar na afloop kwam NAC-trainer John Karelse speciaal langs om even met mijn vader te praten. Dat was door toenmalig algemeen directeur Ed Busselaar ingefluisterd, begreep ik. Maar dat hoeft Karelse niet te doen, natuurlijk. John is een hele fijne, menselijke kerel.

Wat was jouw ultieme moment van euforie?
Dan zeg ik toch de kampioenswedstrijd NAC – RBC in 2000. Een euforie met een lange voorgeschiedenis. Dat seizoen ging ik naar alle thuis- en uitwedstrijden en om het dan zo af te maken is prachtig. Kort daarvoor nog die uitwedstrijd tegen de voornaamste concurrent FC Groningen. Een wedstrijd in het oude Oosterpark die we uiteindelijk verloren (3-2), maar wat alsnog een heel bijzonder potje was waar heel veel inzat. Ik geloof dat daar, in de bus, al een Links-Rechts ontstond. De bus moest stoppen, er was zoveel energie!”

Met wie ga je naar NAC en kun je iets vertellen over die groep?
We gaan met drie man; ééntje ervan ken ik al sinds de basisschool, de andere twee sinds de middelbare. We begonnen op de B-Side en eigenlijk zijn we alle drie tegelijk zelfstandig ondernemer geworden en tegelijk in de businessclub van NAC terecht gekomen. We zitten regelmatig op de Hoofdtribune, maar kiezen ook momentjes uit om op onze oude vertrouwde B-Side te gaan staan, om NAC al schreeuwende te supporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »