‘Kans dat we op tv komen is groot’

Een uur voordat NAC – MVV begint is het druk voor de Joop Korebrits Toren. Vijfentwintig kinderen mogen straks hand-in-hand met de spelers en de drie scheidrechters van dienst het veld op, tien andere kinderen mogen in de rust penalty’s schieten.
Claire de Heer begeleidt de kinderen van begin tot eind, en roept ze nu één voor één naar voren. Lieke (11), Joep (10) en Luuk (9) Koppert zijn al snel aan de beurt: zij zullen naast een NAC-speler lopen, tot opluchting van Luuk. “Met MVV was ook goed geweest, maar liever NAC natuurlijk. Met welke speler maakt me niet zoveel uit, ik ken nu eigenlijk nog niemand.”
We gaan de trap op, naar de kleedkamer. Daar liggen thuis- en uittenues van NAC klaar, de opwinding bereikt een eerste hoogtepunt. Even is het zelfs doodstil. Robin van der Stelt (11) zal met een speler van MVV lopen. “Dat is gewoon zo. Ik ben natuurlijk wel in de buurt van onze spelers.”
De rol van Lieke, Joep en Luuk verandert: ze mogen met de scheidsrechters meelopen. Even is er discussie over wie de bal dan mag dragen. Een loterij biedt uitkomst: Joep krijgt de bal. Lieke is in haar nopjes. “Je loopt dan toch vooraan in de line-up, dus de kans dat we op tv komen is groot!” Claire en medebegeleidster Inee geven nog laatste aanwijzingen: als twee volleerde stewardessen spreken zij gebaren af die de kinderen straks op zullen moeten volgen.
Dan is het tijd om naar het veld te gaan. We staan nog achter een hek, maar de volle tribunes zijn al zichtbaar. Nerveus? Neuh, roepen ze stoer, terwijl ze met grote ogen om zich heen kijken en de hoofdtribune afspeuren op zoek naar een blik van hun ouders. De spelers komen het veld op en pakken geroutineerd het uitgestoken handje van de kinderen vast en brengen hen zo naar de middenstip. Het moment. Er worden foto’s gemaakt, een bedankje naar het publiek en het is voorbij.
Terwijl de wedstrijd begint, lopen de vijfentwintig kinderen dolenthousiast en opgewonden terug naar de kleedkamer. “De scheidsrechter sprak me aan en was superaardig!”, roept Lieke tevreden. Snel kleden de kinderen zich weer om, om zo snel mogelijk plaats te nemen bij hun ouders op de hoofdtribune. NAC verliest de wedstrijd helaas wel, met 1-2.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven