HupNAC: Altijd adrenaline, bij de kleintjes

HupNAC: Altijd adrenaline, bij de kleintjes

BREDA – ,,Als ik dat enthousiasme en die adrenaline voel, dan voel ik dat óók. Altijd!” Claire de Heer begeleidt de kinderen van de NAC Kidzclub tijdens de line-up en de rust. ,,Het verveelt nooit en geeft altijd weer energie.”

Utrechter Claire woont, na diverse omzwervingen, sinds 2004 weer in Breda. ,,M’n vader was ernstig ziek, dat was voor mij de reden om terug te keren. Ik wilde dichtbij hem zijn.”

In 2007 wordt ze gevraagd of ze zin heeft bij de uitwedstrijd tegen NEC te helpen met de Kidzclub. ,,Ik was gelijk verkocht, het is zo leuk om die kinderen een onvergetelijke avond te bezorgen.” Ze blijft enthousiast meehelpen met de Kidzclub en groeit in haar rol. Claire is klein van stuk, maar is allesbehalve introvert. ,,Het lijkt beide een voordeel, kinderen zien me niet als bedreiging maar luisteren wel degelijk naar me.”

De Kidzclub heeft zo’n 2700 leden. Voor aanvang van de wedstrijden lopen kinderen aan de hand van de spelers het veld op. ,, Alle kinderen komen aan de beurt. Het is een flink geregel en gepuzzel met beschikbaarheid en data.”

Inmiddels is Claire het gezicht van de Kidzclub. ,,Ik ben er altijd en NAC kan op me bouwen. En ik weet nu ook goed de weg binnen NAC.” De veiligheid voor de kinderen is het allerbelangrijkste, soms moet ze snel beslissingen durven nemen. ,,Tegen Ajax was het wat onrustig in het stadion. Dan heb ik contact met de beveiliging en houd ik de kinderen in de kleedkamer. Zij zien en voelen die agressie anders ook, dat vind ik onwenselijk.”

Buiten wedstrijddagen om is Claire wekelijks zo’n twee tot drie uur bezig met de Kidzclub. ,,Mijn telefoonnummer staat in de mailing, dus ik word vaak gebeld. Je vergist je soms hoeveel tijd je ermee kwijt bent.”

Maar het is het waard, meent Claire. ,,Ik heb een drukke baan en wil vrijdagavond soms ook op de bank ploffen. Maar dan zie je die opgewonden kinderen vooraf. Die zenuwen, soms huilen ze van spanning: ze staan straks toch in een vol NAC-stadion. En dan die ongelofelijk opgewonden glimlach achteraf. Dan is mijn avond altijd geslaagd.” Regelmatig hoort ze van kinderen dat ze ‘de mooiste avond van hun leven beleefd hebben’. ,,Dat is toch heerlijk, voor die kinderen doe je het gewoon.”

Bij NAC lopen in totaal zo’n tweehonderd vrijwilligers rond. Niet alleen intern, maar ook nevenprojecten als Teamplay of het NAC Museum. ,,We zijn er erg afhankelijk van en zorgen ook dat iedereen directe aanspreekpunten heeft binnen de club. We doen er alles aan om het hen naar de zin te maken. Om hen de waardering te geven die ze verdienen. Vrijwilligers zijn van levensbelang voor NAC, dus gevoelsmatig kun je nooit genoeg voor ze doen”, aldus algemeen directeur Justin Goetzee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven