Hup NAC: Nieuwe wind waait door Zundert

ZUNDERT – Assistent-trainer Regillio Vrede legt deze maandag luidkeels een oefenvorm uit. Fanatiek en vol bewegingen geeft hij aanwijzingen in het Nederlands en in het Engels. Zet de spelers op scherp. Trainer Ruud Brood kijkt van een afstandje toe. Waait er echt een nieuwe wind door het trainingscomplex in Zundert? Is het plezier er terug?

Volgens Lars Weijers van supporterssite B-Side Rats zijn er echt verschillen aan te wijzen. ,,Van der Gaag liet altijd een drone vliegen, de volle training. Dat geluid leek me vrij irritant voor de spelers. Brood liet het alleen tijdens het afsluitende partijtje opstijgen.” Brood legde die partijvorm bovendien meerdere malen stil voor aanwijzingen. ,,Van der Gaag kwam pas naderhand terug op dingen die hij zag. Dat viel me wel op.” Niks ten nadele van Van der Gaag overigens, benadrukt Weijers. ,,Ik vond hem heel goed ná de training. Dan ging hij aan de slag met groepjes. Met de verdedigers bijvoorbeeld, daar probeerde hij accenten op te leggen.” Ook de beëindiging van de training verschilt. Brood laat de selectie uitlopen, Van der Gaag deed dat niet.

Supporter Jos Graumans bezoekt de training wekelijks en zag Brood derhalve pas éénmaal aan het werk. ,,Hij heeft gelijk aangekondigd om besloten trainingen te geven de dag voor wedstrijden. De meerwaarde daarvan zie ik niet echt”, legt de pensionado uit, die daardoor deze week weinig mogelijkheden heeft te komen kijken. Hij zag Brood afgelopen donderdag vooral van een afstandje observeren. Kijken wat voor vlees hij in de kuip heet. ,,Een verschil tussen de twee trainers is nu nog lastig aan te wijzen vind ik. Vrede is inderdaad erg aanwezig, is heel fanatiek, dat was mij ook opgevallen.”

Het plezier lijkt terug. Op de decembermaand na, waar NAC van Vitesse en Heerenveen won, was er vooral veel chagrijn in Zundert. ,,En ook spelers die er echt niet alles uithaalden. Dan denk je: ben je nu prof of niet? Ben gewoon eens blij dat je voor NAC mag voetballen.”

Weijers zag dat iedereen fel was. Iedereen schreeuwde, coachte. ,,Het was een stuk serieuzer en overtuigender. Natuurlijk, iedereen wil de coach overtuigen. Wil zijn kansen afdwingen. Maar als ik voor mezelf spreek: vooral de moedeloosheid leek wel weg, iedereen lijkt er weer zin in te hebben.” Weijers vermaakt zich wel in Zundert, als hij namens de B-Side Rats spelers interviewt. Ziet een aantal supporters met regelmaat terug. ,,Die komen denk ik uit Zundert, pakken het fietsje en gaan even een uurtje kijken.” En nu, nu lijkt de gelatenheid minder te zijn. ,,Er is een kans. Alles is volledig nieuw, iedereen wordt weer getriggerd. We zijn nog niet dood en begraven. Brood krijgt wat los in de spelers, zij voelen nieuwe kansen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven