‘Geen verwachtingen: clubliefde’

‘Geen verwachtingen: clubliefde’

BREDA – Gedrieën bezoeken ze sinds 2001 met de auto alle uitwedstrijden van NAC. ,,Daarvoor óók al, maar toen pakten we de bus nog.” Ramon Huls, Marie-Claire van Gorp en Ramón in het Veld legden het afgelopen seizoen 4492 kilometer af, zo berekenden zij.

Huls en Van Gorp mistten de eerste twee wedstrijden wegens vakantie, thuis tegen Jong FC Utrecht en uit tegen Achilles ‘29. In het Veld bezocht Groesbeek daarom alleen. ,,Da’s geen probleem natuurlijk; je komt ter plekke immers altijd wel bekenden tegen.” De drie twijfelden nooit om te gaan, ondanks een aantal belabberde vertoningen van NAC. ,,Er zijn geen verwachtingen. Noem het gewoon clubliefde. ”, klinkt In het Veld stellig overtuigd. Tweemaal verliet het drietal dit seizoen wel voortijdig het stadion, uit gêne van hetgeen ze op het veld zagen. ,,Tegen FC Eindhoven en Helmond Sport leek het echt nergens op. Voor je gevoel sta je dan echt voor schut”, kijkt Huls terug. Niet dat het chagrijn na dat soort wedstrijden lang duurt; na zo’n tien minuten wordt er al een streep onder gezet.

In het Veld bezocht de uitwedstrijd tegen Jong Ajax niet. Uit principe. Van Gorp had er alle begrip voor. ,,Een verplichte buscombi, naar de Amsterdam Arena. Zo’n immens stadion waar 200 man publiek zit. In de eredivisie mochten we combivrij naar Amsterdam en dan voor dit potje zo’n misplaatste combiregeling; dat kan ik ook echt niet begrijpen.” Huls en Van Gorp bezochten de wedstrijd wél, zij het op een Ajaxtribune. ,,Het hilarische is dat je dan zó veel NAC’ers tegenkomt.” In het Veld: ,,Achteraf had ik er natuurlijk ook best heen kunnen gaan. Ik weigerde die bus vooral.”

Van Gorp rijdt altijd (Huls, plagend: ,,Da’s ook de enige reden dat ze mee mag.”), dat is de deal. ,,En dat doe ik met alle plezier. Vrijdag als speeldag was wel een probleem, vooral met grotere afstanden. Het is toch een heel geregel met werk, maar uiteindelijk lukt het altijd wel. Blij dat dat nu verleden tijd is.”

Voor de drie trouwe NAC-volgers komt de promotie uiterst onverwacht; na het vele lijden van het afgelopen jaar voelt dit als een soort beloning. ,,Zondag in Nijmegen was uiteraard het absolute hoogtepunt. Je vaart op een soort hoop, zonder voetbalinhoudelijke argumentatie. Bij die 1-1 werd ik daarom goed nerveus”, kijkt In het Veld terug. ,,Die penalty van NEC was terecht, maar het duurde zó lang voor de scheids ‘m ook toekende. Dat maakt het frustrerend, voorheen waande je je veilig als hij niet floot.” Huls gaat een portret van scheidsrechter Kevin Blom cadeau doen aan In het Veld. ,,Die krijgt hij komende week ergens. Die tergend lange secondes dat Blom naar het beeldscherm kijkt, dat is toch dé herinnering van deze promotie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »