Geen geld, maar m’n club terug

Geen geld, maar m’n club terug

BREDA – De onofficiële Bavelse NAC Breda Support Vereniging (BNBSV) organiseerde zaterdagavond, daags na de beschamende 6-2 nederlaag van NAC tegen FC Eindhoven, een Avondje NAC in café ’t Karrewiel. ,,Want ook in slechte tijden gaat Bavel niet opzij”, staat resoluut in de uitnodiging. Een avondje anekdotes, filmbeelden en de connectie tussen Bavel en NAC, met zo’n 120 belangstellenden.

Trots op de historie, uitermate cynisch over het heden en het samenwerkingsverband met Manchester City. Oud-speler Addy Brouwers: ,,Als gasten als Bodi Brusselers en Jesse van Bezooijen zich gewoon in het eerste kunnen ontwikkelen, zijn we binnen een paar jaar gewoon weer terug. Dat is eerder dan de huidige NAC-koers. Die samenwerking moet op een lager pitje, of stop er helemaal mee. Zo gaat het nooit lukken. Die spelers van City zijn absoluut niet beter dan wat NAC in de jeugd heeft zitten.”

Brusselers en Van Bezooijen worden niet voor niets aangehaald. Het zijn Baviaonen en worden in het eerste blok op het podium geïnterviewd door Johan van Es. Mede-organisator Rob Adriaansen (26) is trots dat de twee aanwezig zijn. ,,Bodi is 12 december jarig en viert dit vanavond. Hij wilde graag eerst hier zijn. Z’n feestje begint wat later op de avond.” Van Es probeert de jongelingen op het podium te verleiden te reageren op de wanprestatie in Eindhoven. Gaat Van Bezooijen zich bijvoorbeeld, nu hij is hersteld van z’n blessure, wellicht richten op de linksbackpositie? Van Bezooijen: ,,Nee, ik ga voor het centrum. Op links hebben we nu al een hele goede speler (Smith-Brown, red.) staan.” Het zorgt -waarschijnlijk onbedoeld- voor hoongelach en hilariteit in ’t Karrewiel.

Supporter Hans van Nijnatten: ,, Echt, wég met City. Ik heb net een foto gemaakt van onze jongens; locals die nog een soort clubgevoel hebben. Die ervoor willen gaan. En die komen gewoon uit Bavel.” Ad van den Bemt, voorzitter van de Supportersvereniging van NAC, is er ook. ,,De spelers willen nu ons entreekaartje van Eindhoven – NAC vergoeden. Ik wil m’n geld helemaal niet terug, ik wil m’n club terug!”

,,Het was gisterenavond slécht hè?”, morren Kees Jansen en Wim Lange. Ze gaan nu respectievelijk 60 en ‘een kleine 50’ jaar naar NAC. ,, Er zaten 3000 man op de tribune in Eindhoven, beschamend. Zoiets zal bij NAC nooit gebeuren, geloof ik gewoon niet”, klinkt het strijdbaar. “Zo’n avondje herinneringen ophalen aan de hand van Bavel en NAC is leuk en goed voor het moraal.”

Bavel (ca 7000 inwoners) herbergt zo’n 300 seizoenkaarthouders van NAC, die tweewekelijks naar het Rat Verleghstadion afreizen. ,,Vorig jaar organiseerden we ook een NAC-avond, tijdens VVV-uit. Dit jaar wilden we echt een ouderwets avondje herinneringen”, legt organisator Jac van Gils uit. ,,Deze avond is voor Baviaonen die voor NAC zijn, of voor hen die de taal spreken. Da’s nog best rekbaar hoor”, voegt hij eraan toe.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »