Feest DJ Ewout springt voor NAC

Hij meet ongeveer 1.50. Met z’n linkeroog ziet hij niets, rechts is z’n zicht ongeveer 15 tot 25%. Wedstrijden volgt hij daarom met behulp van een kleine verrekijker. De 27-jarige Ewout van Wijngaarden is een opvallende verschijning; juist door dat smalle, kleine postuur.

Met z’n vader ging Ewout in 1999 voor het eerst naar NAC, thuis tegen SC Heerenveen. Tijdens de warming-up werd hij opgetild door Archil Arveladze, na de wedstrijd mocht hij mee de kleedkamer in. “Ik was gelijk verkocht. M’n vader vond het ook wel leuk, maar we gingen vooral voor mij. Sinds 2003 ga ik daarom alleen.” Op de tribune leert de sociale Ewout al snel mensen kennen.

In 2004 gaat hij, wederom alleen, voor het eerst naar een uitwedstrijd. “Met de supportersvereniging, maar al snel ontmoette ik de Breda Loco’s. Ik werd uitgenodigd om eens met hen mee te gaan.” Met de fanatiekere Breda Loco’s-bus gaat hij naar Ajax-uit. “Dat was spannend, maar op een leuke manier. Ik voelde gelijk een warm bad. Het werd een legendarische avond; het lukte me die nacht niet meer om zelfstandig thuis te komen, zeg maar.”

Ewout gaat sindsdien elke uitwedstrijd met de Loco’s-bus en is er een graag geziene gast. Ook in het uitgaansleven leert hij steeds meer mensen kennen, zoals DJ Bennie van Meel bij café Onze Henk. Ewout raakt door hem enthousiast over het dj’en en volgt de DJ School en een cursus. Al snel mag hij in supporterscafé Beatrix draaien, na afloop van een wedstrijd. “Ik was toen nog niet goed genoeg. We spraken af dat ik terug mocht komen als ik echt beter was.” En zo geschiedde: Feest DJ Ewout ontwikkelde zich verder middels optredens bij feesten en cafés. Met Koningsdag werd hij zelfs gevraagd in Praag op te treden voor Nederlandse expats aldaar. “Met het vliegtuig om te dj’en. Dat was echt geweldig!”

Inmiddels draait Ewout regelmatig in café Beatrix, als de vaste dj verhinderd is. NAC blijft z’n grootste passie, maar het dj’en volgt er kort op. “Als NAC nu moet spelen tegen een oninteressante tegenstander en ik kan ergens optreden: dan twijfel ik tegenwoordig wel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »