E-gamer Menno Bouhuijzen wil bovenin het rechterrijtje eindigen

E-gamer Menno Bouhuijzen wil bovenin het rechterrijtje eindigen

BREDA – Afgelopen vrijdag werd Menno Bouhuijzen (21) uit Breda door NAC gekozen als haar eigen e-sporter. Hijzelf heeft geen idee wat hem te wachten staat; ook NAC tast nog in het duister wat betreft de mogelijkheden die dit zal bieden. Tijdens een finaledag bij hoofdsponsor CM streden 16 kandidaten om deze felbegeerde functie. NAC zocht daarbij niet zozeer naar kwaliteit, maar vooral naar een NAC-karakter.

 

Affiniteit met de club. ,,We zijn door de ECV verplicht een e-sporter te leveren. Dan willen we het op de NAC-manier doen”, legt Jasper Saeijs van NAC uit. Ajax bood één van haar vier e-sporters te huur aan, maar dat voorstel legde de club al gauw terzijde. De e-sporter van NAC doet het op vrijwillige basis; samen gaan ze het avontuur aan, samen kijken ze hoe zij het beste NAC kunnen vertegenwoordigen. .

Karakter, affiniteit met de club en uiteraard: de e-sporter moet ook wel iets kunnen met FIFA. Om dat te testen nodigde NAC Bryan Hessing uit, fulltime e-sporter bij Heracles en behorend bij de internationale top. De status van Hessing in Almelo? ,,Sinds Samuel Armenteros weg is bij Heracles, ben ik waarschijnlijk de bekendste Heraclied”, legt hij uit.

Grotere ster

,,Ik word herkend op straat, ik heb de meeste volgers op Instagram. Vooral basisschoolleerlingen zien mij als een grotere ster, dan de voetballers op het veld.” Hij trekt langs basisscholen, om het e-sporten én Heracles te promoten. Op die manier wordt gepoogd de club populair te maken bij die lastige doelgroep.
Hessing verloor geen potje, tijdens die finaledag. Ook van Bouhuijzen won hij, maar met moeite. Bouhuijzen kwam met 0-2 voor, maar delfde met 3-2 toch het onderspit. Op kwaliteit raadde Hessing Bouhuijzen bij NAC aan. ,,Dat vind ik een mooi compliment.”

Hol van de leeuw

Bouhuijzen gaat al zijn hele leven naar NAC, de club beheerst zijn leven. Hij bezoekt alle thuiswedstrijden en probeert ook zoveel mogelijk uitwedstrijden te pakken. ,,Bij uitwedstrijden vind ik het zo mooi dat je met weinig tegen veel bent. Het hol van de leeuw, dat geeft een machtig gevoel.”

Echte NAC’er

Bij de achterban is wat commotie over de aanstelling van de e-sporter. ,,Dat snap ik op zich wel, maar aan de andere kant bijt het NAC niet. Het is iets nieuws, iets spannends, iets onbekends. Ik kan alleen zeggen: ze hebben nu een echte NAC’er en dat blijf ik. Ik heb nog geen idee wat me te wachten staat, ik laat me gewoon meevoeren.”

Rechterrijtje

Bouhuijzen zit in zijn laatste jaar bedrijfseconomie en vanuit die expertise ziet hij wel potentie. ,,Maar hoe precies moet nog blijken. Een gemiddelde wedstrijd wordt op YouTube door 100.000 mensen bekeken, daaraan zie je dat het iets is. Ik verwacht wel dat ik wat wedstrijdjes kan winnen en, net als NAC, bovenin het rechterrijtje zal eindigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »