Denderend slot na kleurloos seizoen

Denderend slot na kleurloos seizoen

BREDA – NAC deed dit jaar nooit mee om de prijzen en hoogtepunten waren dan ook spaarzaam. Met een 0-2 zege in Almere sloot de club afgelopen vrijdag het seizoen met een vijfde plaats af. Nu wachten de play-offs en begint het pas echt.

De Breda Loco’s werken momenteel dagelijks in een loods vlakbij Breda aan een gigantisch spandoek. Afmetingen: 60 bij 24 meter; het doek zal vrijwel de gehele B-Side vullen. ,,Hij is nu voor ongeveer driekwart klaar. Wat erop staat houden we nog even geheim; we hopen ‘m in de finale van de play-offs te presenteren.” De groep grijpt deze nacompetitie met beide handen aan om het kleurloze seizoen een denderend slot te geven. Hoewel, kleurloos? ,,Wijzelf kijken terug op een prima seizoen. Onze ludieke spandoeken (met Patricia Paay, Vak P en Top Oss-speler Justin Mathieu in de hoofdrollen) gingen flink viraal op het internet, wat positief bijdroeg aan het imago”, vertelt Van Doorn.

,,Er was verder geen aanleiding voor een grote actie, maar er zijn -misschien onopvallend- heel wat zwaaivlaggen toegevoegd op de B-Side. We hebben dus zeker niet stilgezeten”, vervolgt hij.

De Breda Loco’s haalden in april tijdens een collecte ruim €10.000,- op. ,,De spelers riepen op te doneren, om hen te steunen tijdens de play-offs. Zoiets werkt echt”, klinkt Van Doorn overtuigd. ,,Onze samenwerking met NAC is dit jaar geïntensiveerd. Veel dat NAC doet op supportersgebied, wordt met ons besproken en bedacht. En wij werken steeds nauwer samen met andere supporters. Faciliteren waar nodig.” Marketing- en communicatiemanager Jasper Saeijs: ,,Wij hebben erg goed contact met de supporters, het vertrouwen in elkaar is groot. We willen deze periode natuurlijk precies hetzelfde: dat NAC die play-offs wint en promoveert. We  overleggen zeer regelmatig hoe wij elkaar kunnen helpen.”

Op zondag 21 mei speelt NAC de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, in de halve finale van de play-offs. ,,We gaan er tijdens die wedstrijd een enorme bende van maken: confetti, shooters, werplinten. En alle zwaaivlaggen worden van stal gehaald”, belooft Van Doorn. Aan de finale willen noch de Loco’s, noch Saeijs al teveel denken; de ideeën daarvoor zijn nog met potlood opgeschreven.

De finales van de play-offs staan op 25 en 28 mei op het programma. Als NAC deze haalt, wordt in ieder geval het megadoek aan het publiek getoond. ,,En bijna heel de opbrengst van de collecte gaat er doorheen, het moet dan echt een gekkenhuis worden”, vertelt Van Gils. Van Doorn en Van Gils hopen niet dat het bevriende Sparta de tegenstander zal zijn in die eventuele finale. Ze prefereren een revanche tegen Roda JC, de ploeg die NAC er twee jaar geleden uitknikkerde. Maar: ,,Eerst maar eens Volendam.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »