Hier stippelde Ares zijn toekomst uit

OOSTERHOUT – ,,In dit park hebben Eli (zijn manager), Dennis (zijn dj) en ik onze toekomst uitgestippeld. Dat maakt het echt bijzonder”, glundert Rens Ottema, alias Ares, nog na. Hij trad zondagmiddag op op het Parkfeest Oosterhout, in het Slotpark. Een thuiswedstrijd. ,,Ik heb een behoorlijk vaste groep fans die me overal naartoe volgen, dat maakt het nu anders dan de eerdere keren dat ik hier stond. Ik voelde wat minder bewijsdrang, had er meer plezier in.”

Ares in Oosterhout. De man van de hit ‘162’, vrij naar het netnummer van de stad. ,,Er kwamen fans van me uit Groningen, Enschedé en Eindhoven. Die wilden blijkbaar wel eens zien hoe dat er aan toe zou gaan als ik hier zou staan”, glimlacht ie. En familie en bekenden, die niet altijd de kans hebben om ‘m te zien, uiteraard.

Met een grote grijns staat hij op het podium. ,,Vroeger rookte ik hier jonkos en nu sta ik hier op te treden”, klinkt het euforisch. Het publiek juicht. Rapt alle teksten woord voor woord mee. Gaan los op ‘Upside Down’, op ‘162’. René van Lier (22) komt uit Everdingen en is groot fan. ,,Ik luisterde dit al toen ik 15 was. Zijn shows hebben energie. Hij is zo anders dan andere nederhop. Het is de vriendschap op het podium, de teksten zijn interessant. Je merkt goed dat dit zijn thuis is; er staat net zoveel fanatiek publiek als bij zijn reguliere shows, maar er staan veel meer mensen omheen.”

Ares lacht erom. Hij zette kort na zijn show zijn handtekening op de telefoon van Van Lier. Hij gruwt even bij het horen van Géza & Dio, het dj-duo op het hoofdpodium die een wat simplistische set weggeven. ,,Het is wel jammer dat ik dit jaar niet op het hoofdpodium sta en die twee uit Amsterdam wél. Ik had al die fans uit Nederland graag laten zien dat ik daar ook hoor.”

Hij stond hier eerder in 2015. En, nog langer geleden. Op een tentje op de Heuvel. ,,Dat was mijn tiende optreden ooit. Na mij stond de toen ook nog onbekende Nielson”, haalt hij met plezier een herinnering op.

In augustus staat hij op het Lowlands Festival. Daarna gaat het langzaam naar 2020 toe. ,,We zijn onlangs bij de burgemeester uitgenodigd. Ik wil wat terug doen voor Oosterhout. De jeugd inspireren, hen vertellen dat ze niet hoeven te worden wat mensen verwachten dat ze worden. Oosterhout promoten, zoiets. Als de gemeente uiteindelijk niet wil helpen, wil ik dat ook doorzetten. Ik wil de stad wat teruggeven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven