Het leukste feest van het jaar

RIJSBERGEN – ‘Waarschijnlijk’ zaterdag zet de 8-jarige Kaz van Gils uit Rijsbergen zijn nieuwe carnavalslied ‘Geen mooier feest dan carnaval’ op YouTube. Het liedje is af, de clip echt bijna. Vader Wilfred belooft die puntjes op de i zo snel mogelijk te zetten.

Dit wordt alweer het derde carnavalsliedje voor Kaz. Het begon met Clown-straat in 2017, vorig jaar gevolgd door ‘We pakke noggus uit’. ,,Ik zit veel op YouTube en vind carnavalsliedjes leuk en grappig, dus wilde ik zelf ook dat soort liedjes proberen te maken”, legt hij enthousiast uit.

Zijn eerste maakte hij met de huis- en straatversierwedstrijd van de Aopelaanders uit Rijsbergen. De straat waar de familie Van Gils woont eindigde daarin dikwijls laatste. ,,Hij vond de andere straten altijd zo mooi versierd, dus wilde hij graag meehelpen met de onze. We hebben toen Clown-Straat geschreven en in elkaar geflanst. Het liedje klonk toen door boxen aan de straat”, grijnst Wilfred.

Kaz heeft de liefde voor het carnaval niet van zijn vader. Deze is echt ingegeven door YouTube en deels door school. ,,Ik stimuleer het vervolgens wel, hij is er zo enthousiast over. We hebben toentertijd eens een kijkje genomen bij de bouwers van CV D’n Hooibaarg, om te zien hoe zo’n wagen tot stand kwam. Al snel wilde hij er iedere dag kijken. Inmiddels ben ik ook een van de bouwers en helpt Kaz mee met spuiten en plakken.”

En dus loopt Kaz ieder jaar mee met de optocht. ,,Maar volgend jaar ga ik een keertje overslaan. Ik zie de hele optocht anders nooit”, klinkt Kaz voornemens.

Hij is inmiddels uitgesloten van deelname aan de carnavalswedstrijd van zijn school, want anders staat de winnaar al vast. Hij sluit het feestje wel af. ,,Mijn klasgenoten en vriendjes van voetbal spelen mee in de clips. Zo raken zij ook enthousiast van het leukste feest van het jaar.”

De werkwijze? Kaz vindt een deuntje op YouTube en roept wat in hem opkomt. Zijn vader maakt daar een tekst van. ,,Ik ben helemaal niet muzikaal, ik doe ook maar wat”, bekent Wilfred. Ze beginnen met het liedje vlak na het Zundertse Corso, de andere passie van Kaz. Daarna duurt het zo’n vijf weken voordat het nummer ook helemaal klaar is en dan volgt de clip. Voor deze carnaval heeft Kaz al enkele optredens, zoals bij het Dongense Peeënrijk Got Talent, ’t Colabal en bij Fijnfisjenie van Omroep Brabant. ,,Ik heb nu nog maar drie liedjes, dat moeten er meer worden. Het zou heel fijn zijn als iemand me ermee wil helpen, zodat het nog beter wordt. Zo word ik het beroemdste carnavalskind van Brabant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »