Herinneringen aan George Michael

BREDA – De vriendinnen Noor (44), Marlon (46) en Daantje (49) doen een half uurtje voor aanvang van ‘The Story of George Michael’ door Charly Luske op het ponton voor het Spanjaardsgat een dansje. Ze zingen feilloos de songtekst van Club Tropicana, van Wham! Ze waren als jonge pubers groot fan van de in 2016 overleden zanger. ,,Hij was zo knap. Ik had een poster van hem boven mijn bed. Iedere avond zoende ik hem op de mond, tot het helemaal weg gezoend was”, grijnst Daantje. Luske trad speciaal voor het festival samen op met het Militair Academie Concert, onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars.

Afzonderlijk van elkaar knipten de dames alles uit dat met de Engelsman te maken had. ,,Het was de tijd dat je liedjes opnam van de radio. Cassettebandjes. Ik weet nog dat ik goed naar zijn teksten luisterde en alles woord voor woord opschreef in een schriftje. Tussen de knipsels door, zo ontstond een heel boekwerkje”, legt Marlon uit. Daantje knikt. ,,Zó irritant als de dj er dan weer doorheen praatte als je zo’n liedje op aan het nemen was.” Noor viel flink voor het uiterlijk van de bebaarde Brit. Sexy. ,,Het was de combi van een stem, de verschijning, alles. En dat stoppelbaardje, wauw.” Marlon prefereerde overigens Andrew Ridgeley, zijn collega bij Wham! ,,Die was gevoelsmatig haalbaarder, George was echt onbereikbaar.” Ze kijken om zich heen. ,,Ik hoop wel dat het straks een beetje een meezingavond wordt, het publiek lijkt wat oud”, klinkt het angstig. ,,We zagen vooraf dat  Charly Luske -ook niet verkeerd- hier optrad, maar wisten niet precies wat dit zou zijn.”

Iets verderop zitten Natasja (46), Fem (47) en Sabien (47). ,,De leuke dansjes, de kleuren, de muziek. En hij was natuurlijk ontzettend knap”, roept Natasja. ,,Mijn vader vond het echt ruk, dat was ook wel een pré”, grijnst Fem. Zij bezochten drie optredens: in Ahoy, de Arena en in Antwerpen. ,,Echt fantastisch. Het was zó goed live. Het was een ijdele man. Wist je dat de camera’s hem van maar één kant mochten filmen?”

Ook bij hen knipselboeken, videobanden, posters. Hoewel, bij Natasja hingen Zweedse tennissers boven het bed. ,,Maar die konden dan weer niet zingen.”

De controversiële coming out van de zanger? ,,Voor mij was dat een klap. Ik was 14, ik vond dat nieuws zó heftig. Hij was nu echt niet meer haalbaar”, weet Marlon nog. ,,Ik vond het eigenlijk totaal niet boeiend”, zegt Natasja. ,,Ik denk echt dat hij vanaf toen als een serieus wereldartiest aan het firmament verscheen. Hij werd daardoor echt één van de grootsten der aarde.”

Het Spanjaardsgatfestival beleefde woensdag dan echt haar opening, na de afgelaste filmvertoning van Bohemian Rhapsody op dinsdag. Het festivalterrein heeft dit jaar een upgrade gehad, door extra zitgelegenheid en een aangeklede tent. Bovendien werd er extra aandacht besteed aan de horeca. Vanavond staat het festival in het teken van Abba.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven