Zonnestralen? IJsjes!

Zonnestralen? IJsjes!

Het was bedrijfsleidster Anja Renne van IJssalon Bon Appetit aan de Vlaszak al opgevallen. ,,Normaal zijn de maandagen en dinsdagen vrij rustig, maar het is momenteel goed druk.” Dat heeft natuurlijk alles te maken met de warmte buiten, gecombineerd met een enkele zonnestraal. ,,Mensen snakken naar lekker weer. En hebben dan gelijk weer zin in ijs.” Vooral tropische vruchten en kokosijs zijn populair, de laatste dagen. ,,En de combinatie duidt écht op lente, denk ik. Het lijkt een hunkering naar tropische sferen. Als het buiten koud en grauw is, kiezen mensen vaak voor wat zwaardere smaken, zoals chocolade met kersen”, merkt Renne.

Het terras voor de ijssalon is goed bezet; het is klaarblijkelijk zelfs al warm genoeg voor een ijsje buiten! Zo ook voor Patricia, die samen met Zoë (10), Dewi (10) en Julian (6) is neergeploft en hier gevieren een ijsje verorberen. ,,Buiten een ijsje eten is veel lekkerder dan binnen”, klinkt Dewi stellig. Na een ‘saai’ bibliotheekbezoek leek Patricia dit wel een aardige afwisseling. ,,Maar stiekem had ik er zelf gewoon zin in”, geeft Patricia ruiterlijk toe.

Twee andere ijszaken in de binnenstad, Toetie Froetie en Ola Happiness Station, zijn nog gesloten. Het populaire Frezzo aan het Van Coothplein opent haar deuren vandaag weer, na een lange winterstop. ,,De winter zit nog wel in het hoofd van de mensen, het ijsseizoen is nog niet écht begonnen”, meent Robert Hulst van Scoops. ,,Maar het is waar, als de temperatuur maar eventjes naar de lente neigt…”

Wouter Leestemaker (21) loopt met zus Nadine (16) door de Veemarktstraat, likkend aan een ijsje. ,,Zij denkt erover hier ook te komen studeren, dus ik dacht: ik laat de binnenstad gelijk even zien. Daar hoort nu een ijsje bij en straks vast wel een terrasje.” Dat ijsje is al ver op, maar de combinatie mango en kokos smaakt Wouter goed. ,,Iets fruitigs, iets zomers”, verklaart hij z’n keuze. Renne heeft gelijk, die combinatie duidt op de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »