Wordt zij Mrs. Universe?

Wordt zij Mrs. Universe?

Op 11 juni wordt om de titel Mrs Netherlands Universe gestreden en de Bredase Valerie Vis is één der genomineerden. De wedstrijd werkt wat anders dan het bekende Miss Universe. ,,Daar wordt echt gekeken naar perfectie, met een maximum leeftijd van 25 jaar. Aan Mrs. Universe mogen dames meedoen tot en met 50 jaar. Wij mogen getrouwd zijn, mogen kinderen hebben, dat mag bij Miss Universe allemaal niet”, legt Vis uit. Ze wil vooral laten zien dat je leven niet stopt als je kinderen hebt en de 25 gepasseerd bent. ,,Ik ben een 28-jarige vrijgezelle moeder. Heb een zogezegd rugzakje. In deze verkiezing zit dus net wat meer diepgang.”

Vis wilde -zoals veel meisjes- vroeger prinses of model worden. ,,Toen kwam dit op Facebook voorbij en ik dacht: waarom ook niet? Het bijhorende goede doel sprak me bovendien aan: stop huiselijk geweld op vrouwen. Ik heb het helaas te vaak om me heen zien gebeuren.”

Het is haast cliché, erkent Vis, maar de dertien finalisten zijn vriendinnen geworden. ,,Er is 0,0 competitie. We hebben groepsuitjes, helpen elkaar met het vinden van sponsoren. Ik heb op social media best wat volgers, andere dames hebben dat wat minder.” De uitverkiezing straks is geen publieksprijs, maar wordt bepaald door een jury. ,,Om diezelfde reden, iedereen krijgt een gelijke kans.”

Vis is flink actief bezig met de Mrs-verkiezing. ,,Ik heb nu bewust geen werk, maar dat is vooral voor m’n zoontje van 3,5. Maar oma past met veel liefde op als ik weg ben. Als hij straks naar school gaat, wil ik kinderpsychologie gaan studeren.” Onderling hebben de finalisten het ook over de toekomst. ,,Een van de meiden wil strijden tegen pesten, misschien wil ik daar ook bij helpen. Ik wil me sowieso in gaan zetten voor Safe House Breda.”

De winnares van de finale doet mee aan de Mrs Universe-verkiezing, ergens in augustus. Ook de precieze locatie is nog een verrassing. ,,Vorig jaar was het China, het jaar ervoor in Rusland. Zul je zien dat het nu in België is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »