‘Visitekaartjes’ van Breda

‘Visitekaartjes’ van Breda

,,Over het Nederlands mannenelftal moeten we het na het debacle van het afgelopen weekend maar even niet meer hebben”, glimlacht FOX-presentatrice Helene Hendriks. Zij treedt deze zomer op als ambassadrice van speelstad Breda, tijdens het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Weuro 2017 strijkt over ongeveer honderd dagen onder meer neer in het Rat Verleghstadion en dat vereist -naast de zestien deelnemende landen- landelijk zo’n 1500 vrijwilligers. Maandagavond werd er in het NAC-stadion een bijeenkomst georganiseerd, waar zo’n 130 man op af kwam, die tijdens het toernooi allen als ‘visitekaartje van Breda’ zullen opereren.  Zij konden kiezen uit functies binnen de hospitality, bezoekersservice, fanzone, marketing, media, volunteers, wedstrijdorganisatie, ICT, transport en ticketing en accreditatie.

De 19-jarige Brithney Schoop woont sinds augustus in Nederland. ,,M’n ouders hadden een restaurant op Curaçao, ik was vaak een gastvrouw. Daarom heb ik me opgegeven voor hospitality, ik wil de gasten graag ontvangen, bij voorkeur echte VIPs. Maar het voornaamste is voor mij toch om mensen te gaan leren kennen in Breda.” Guus Rampaart (19) uit Roosendaal studeert Speco Sportcommunicatie in Tilburg en wilde deze zomer in ieder geval iets met voetbal doen. ,,Dit leek me gewoon echt leuk. Ik zal me bezighouden met marketing, ik denk dat ik hier vooral goed kan gaan netwerken en veel kan leren, ideaal.”

Hendriks verwacht veel van het aankomende EK. ,,Meisjesvoetbal is in Nederland de snelstgroeiende sport, dus ik zie deze zomer een hype ontstaan. Een succesvol EK voor de Oranje Leeuwinnen zou geweldig zijn voor de sport.” Aan het einde van de vrijwilligersbijeenkomst blijkt er wellicht een nieuwe vacature beschikbaar. Zondag werd de mascotte van Weuro2017 gepresenteerd: Kicky. Of er nog vrijwilligers zijn om als mascotte op te treden in het stadion, inclusief mascottetraining? Ook die functie zal ongetwijfeld snel ingevuld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »