De tuin van Ruitersbos krijgt een upgrade

De tuin van Ruitersbos krijgt een upgrade

Een kwart van de 80+ers komt niet tot nauwelijks buiten, kopte de NOS gisteren. ,,Maar driekwart dus wél”, werpt Nicolette van der Horn tegen. Ze is projectmanager van het initiatief Grijs, Groen en Gelukkig -dat zich bezighoudt met de positieve effecten van natuur en ouderen- en werkt bovendien bij Ruitersbos, de seniorenresidentie in Boeimeer. Gemiddelde leeftijd hier: 88 jaar.

In die leeftijdscategorie is een ommetje maken dan ook een flinke opgave, waar veel tijd mee is gemoeid. Voor de verzorgers is die tijd er nauwelijks, vrijwilligers zijn er niet dagelijks. Maar: een aantrekkelijke omgeving werkt natuurlijk ook mee. Abbott Logistics is normaliter producent in de gezondheidszorg en zij kiezen eens per twee jaar een dag uit in het kader van ‘Patiënt-Centraal-Dag’. 28 werknemers van het bedrijf, afkomstig uit Breda en Heerlen, werken vandaag in de tuin van Ruitersbos. Verse beplanting, nieuwe boompjes, onkruid wieden, twee nieuwe vogelhuisjes, verlichting en de paden worden geborsteld: de tuin krijgt een heuse upgrade van het bedrijf. ,,We hebben een beroep gedaan op ons netwerk en zij hebben ons ook fijne kortingen gegeven op de materialen”, vertelt Corry Embregts namens Abbott Logistics.

Centraal in de tuin ligt al een fraai terras, maar deze is een stukje lopen. Een tweetal bankjes worden daarom verplaatst, dichter bij de ingang van Ruitersbos; dat verlaagt wellicht de drempel toch even naar buiten toe te gaan. Een vogelhuisje komt pontificaal in het zicht van veel bewoners; een levendige tuin nodigt immers ook uit. ,,Het liefst zien we een ‘beleeftuin’. Een pad waarop je echt een ronde kan maken, waar van alles te zien is. Deze upgrade van Abbott is waanzinnig, ik kan me zo voorstellen dat het de bewoners echt enthousiasmeert om vaker naar buiten te komen”, klinkt Van der Horn tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »