Sixties en seventies in Rat Verlegh Stadion

Vrolijke gezichten bij het Rat Verlegh Stadion, daags na een mistroostig Avondje NAC. Een plukje vijftigers en zestigers rookt buiten een sigaret, in opvallende kleding uit de sixties. Nee, ze zijn niet in de sixties blijven hangen. “We gaan gewoon met de tijd mee hoor, we leven gewoon in het nu. We hebben een tablet, we hebben social media. Sterker: door onze kinderen luisteren we ook nog naar muziek uit latere decennia, tot nu”, bezweren Karin en Jackie.

De dames zijn –met zo’n vijftig anderen- naar de Popcorner in het stadion gekomen, om mee te werken aan een promotiefilm van de band Van Skai. “Ze spelen covers. Niet de covers die élke band speelt, maar de iets minder vanzelfsprekende nummers, die je tóch herkent.”

Binnen is het al helemaal sixties en seventies wat de klok slaat. Op een scherm worden oude beelden uit die tijd vertoond en eenieder is verkleed, in afwachting tot de band. Geen regulier optreden dus, maar puur voor het beeld. Niet de reguliere setlist, sommige nummers worden zelfs dubbel gespeeld. Niet de reguliere nummers, gitarist Gregor de Jong speelt puur voor een close-up een gitaarsolo.

Maar van het publiek wordt verwacht dat het losgaat, opdat promotors van festivals en concertzalen zien wat Van Skai kan brengen. “Mijn kinderen zeggen jaloers te zijn: jullie groeiden op in een tijd dat popmuziek ontstond. De muziek van nu vindt haar basis en inspiratie natuurlijk ook wel uit de sixties”, vertelt Jackie. “Ik woon in het centrum, daar worden regelmatig festivals georganiseerd, zoals dat 538feest op Koinngsdag. Heel de buurt klaagt dan. Ik zet de ramen open, ik hou gewoon van muziek en van gezelligheid. Wil je trouwens nog een biertje?”, vraagt Karin, terwijl ze charmant met een briefje van honderd gulden wappert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »