Rookbommen bij tafeltenniswedstrijd Belcrum

Rookbommen bij tafeltenniswedstrijd Belcrum

Met een luxueuze touringcar naar een uitwedstrijd. In het voetbal de normaalste zaak van de wereld, maar in het tafeltennis? Toch vrij uniek. ,,Ik heb het één keer eerder meegemaakt, maar die club kon toen kampioen worden”, weet Lennart Slaats nog. Vanmiddag staat in Leiden de wedstrijd Scylla 3 – TTV Belcrum 1 op het programma. De Bredase club neemt een kleine 50 supporters in die touringcar mee.

Het is inderdaad niet zo dat TTV Belcrum de kampioenswedstrijd speelt in Leiden. Sterker, de club strijdt tegen degradatie, handhaving is haast onmogelijk. ,,Het begon een beetje als een geintje, helemaal toen we de kosten van de bus opvroegen. We besloten de stoute schoenen aan te trekken en te zoeken naar sponsoren”, legt Kevin Joosen uit. Die werden gevonden en samen met Slaats openen ze de verkoop voor de busreis op social media: voor een tientje ben je erbij, inclusief zes consumpties en een worstenbroodje. Animo is er zeker, al snel is de bus nagenoeg vol.

,,Het is heel tof om dit samen te doen. Om dit met z’n tweeën te organiseren en te kijken hoe ver je dan komt. En dat het dan lukt… Schitterend”, glundert Slaats. Van de tegenstander van vanmiddag hebben ze geen hoge dunk. ,,Ze doen er alles aan om te winnen. Ze protesteren, zuigen en zijn vreselijk arrogant. In het tafeltennis is het normaal om na afloop van de wedstrijd nog even wat samen te drinken. Zij niet, ze gingen direct weer weg zonder een euro uit te geven.” En met de winst: 4-6. Er waren direct revanchegevoelens: in Leiden pakken we ze terug. Met een bus vol supporters.

Een flink aantal koelboxen wordt de touringcar ingeladen; er is ruim voldoende bier en worstenbrood. ,,En vuurwerk. We hebben blauwe rookbommen (de clubkleuren van TTV Belcrum) bij ons, we gaan er echt een feestje van maken”, klinkt het vastbesloten. Slaats is één van de spelers die het vanmiddag moet gaan doen. ,,Eh, ja, ik ben inderdaad nu met m’n hoofd meer bij deze busreis. Die wedstrijd zelf leeft eigenlijk nog niet zo, de concentratie moet nog komen. Ben ik niet bang voor, de adrenaline komt ongetwijfeld als ik die 50 supporters op de tribunes zie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »