Reno Masasi debuteert met ‘Back’

Reno Masasi debuteert met ‘Back’

BREDA – Grappig, noemt Reno Masasi het. ,,Twee jaar geleden deed ik een freestyle. Ik rapte: ‘Ja, ze herkennen de stem, binnenkort BN DeStem!’, en zie wat er gebeurt?”

Romius Ludelu-Kifu -zijn echte naam- heeft zijn debuutsingle ‘Back’ inmiddels op YouTube gezet. De Bredase rapper is ambitieus: ,,Ik wil echt in de game komen en omring me daarom met professionals die me kunnen helpen.”

De 18-jarige heeft een Congolese achtergrond. ,,Mijn raps en barz komen binnen als ‘masasi’, het Congolese woord voor schoten”, verklaart hij de naam. Het businessmodel is helder: alle nummers zullen voorzien worden van een clip. Diverse social influencers zullen via social media een groot bereik gaan realiseren. Bovendien wil hij zo snel mogelijk eigen merchandise op de markt brengen.

Back

De clip voor ‘Back’ werd opgenomen op diverse plekken in Breda. In zijn buurt ‘Gampel’ (Fellenoord), in Q-Park Centrum, bovenop de Albert Heyn aan de Oude Vest; het zijn de plekken waar hij als kind vroeger graag kwam.

Teksten zijn belangrijk, vindt hij. Ze moeten kloppen op de trap- en drilbeats die hij gebruikt. ,,Ik wil ook mijn veelzijdigheid laten zien; soms ben ik boos, soms juist positief.”

Mijn stijl is uniek

Echt een muzikaal voorbeeld heeft hij niet. ,,Ik luister naar Amerikaanse rappers zoals Meek Mill en Kodak Black, maar ik geloof dat mijn stijl uniek is.”

Op dit moment heeft hij zeven nummers af, daarnaast zitten er nog zo’n zeven nummers in de pijpleiding: de teksten zijn klaar, de beats moeten er nog bij gezocht worden. ,,Ik doe en betaal alles zelf, maar alleen afhankelijk van studiotijd. Zo investeer ik in mijn carrière, omdat ik weet dat het me meer gaat opleveren.”

Hij is overtuigd dat hij aan de vooravond van een doorbraak staat. ,,Ik ga het commercieel maken, omdat ik muzikaal iets toe te voegen heb.”

Reno Masasi hoopt op festivals als Appelsap, Encore, Woohah en Latin Village. ,,Ik wil mensen blij maken met mijn muziek, dat mensen het gaan voelen. En ik wil hen meegeven dat ze moeten doen wat ze leuk vinden en niet bang zijn om te falen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »