Rammelbakken Reis is vooral een feest van saamhorigheid

Rammelbakken Reis is vooral een feest van saamhorigheid

BREDA – ,,Ja, het is wat groter geworden dan we verwachtten”, grijnst Rogier van Wijngaarden van Rammelbakken Reis ‘17. Het hele parkeerterrein van Backer en Rueb is gevuld met aftandse rammelbakken. Het ene voertuig verdient het predicaat ‘barrel’ nog meer dan de ander. Zojuist zijn de 90 wagens teruggekomen van hun Europese roadtrip.

Goed. Terug naar het idee van Rammelbakken Reis. Op 17 september vertrokken 90 opgepimpte ‘rammelbakken’ met 215 deelnemers op een roadtrip van 3200 kilometer. Vanuit Breda, naar Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië -eindpunt Praag, via Polen en Duitsland terug. Vereiste van de rammelbakken: ze mogen maximaal €750,- gekost hebben. Het is geen wedstrijd, maar er zijn wel originaliteitsprijzen te winnen en onderweg zijn er ludieke opdrachten.

,,Wat het mooiste gebleken is: de saamhorigheid. Het elkaar onderweg willen helpen. We hadden een WhatsApp-groep en een besloten Facebookgroep, waar problemen ook gemeld konden worden. Pech onderweg? Er stonden altijd wel mensen voor je klaar”, constateerde Van Wijngaarden tevreden.

Hatseflats

Een van die groepen noemt zichzelf ‘Hatseflats’, bestaande uit Daniel, Melvin en Ruben. Ze komen uit Hasselt, Overijssel, en hoorden over het evenement bij Evers Staat Op, Radio 538. Ze rijden een Mercedes Benz, die eigenlijk afgekeurd is. Er staat ruim 700.000 kilometer op de teller en de auto is flink doorroest. ,,We hebben ‘m helemaal met aluminium beplakt en ineens werd het gewoon echt een vet ding”, legt Melvin uit. ,,We vonden het steeds leuker worden om mee te klooien. Achterin staat een barbecue, voorin hebben we wat scheepshoorns gemonteerd.” Melvin komt uit de scheepvaart, de drie zijn handig. ,,We hadden pech onderweg; we reden door een kuiltje en gelijk lag de achterbumper eraf. Houtjetouwtje hebben we die weer bevestigd gekregen.”

Ja, de politie reed wel eens achter ze. En naast ze. En voor ze. En vaak dachten ze te moeten stoppen, maar het gebeurde niet. ,,We waren een bezienswaardigheid, men vond het gewoon mooi om te zien denk ik.” Dagen waarin 600 kilometer afgelegd werd: dat was soms wat lang. ,,Maar dan de campings, de overnachtingen: het was een feest. Dit was echt geweldig mooi om mee te maken.”

Rammelbakken Reis kent een flitsende start als evenement. Honderden bezoekers verwelkomden de 90 Rammelbakken op een waar evenemententerrein inclusief foodtrucks. Van Wijngaarden kondigt dan ook alvast aan: in 2018 staan er alvast twee nieuwe edities op het programma. Een in het voor- en een in het najaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »