Plezier op G-dag bij NAC

Plezier op G-dag bij NAC

Het is woensdagmiddag een drukte van belang op het veld van NAC. Liefst 160 deelnemers van 24 verschillende G-teams lopen tijdens de zeventiende Rabo G-Dag met veel plezier 4 tegen 4 te voetballen. Op vier kwartvelden en hele kleine doeltjes.

Het Zevenbergse Virtus 2 staat onder leiding van NAC-speler Vinnie Vermeer. Zijn team walst met 4-0 over Sovak 1 heen. De 27-jarige Niels is normaliter keeper, maar vandaag ‘gewoon’ voetballer’. Hij voelt zich thuis in het Rat Verleghstadion. ,,Samen met mijn vader ga ik al 20 jaar naar NAC. Dan zit ik daar”, wijst hij op de eretribune. Hij geniet met volle teugen van deze dag en noemt Jelle ten Rouwelaar ‘z’n nieuwe vriend’. De oud-keeper is sowieso populair; zijn naam valt regelmatig. ,,Ik vind deze doelgroep de allerleukste, meest pure mensen denkbaar. Dit zijn echt dagen waar ik naar uitkijk, misschien straal ik dat uit?”, probeert hij een verklaring te geven.

De fanatiekste NAC-speler is onmiskenbaar Fisayo Adarabioyo. Hij rent langs de zijlijn en gedreven coacht hij z’n team. ,,Ze stralen zoveel plezier uit, geweldig. Mijn Nederlands is nog niet goed, maar ‘schiet’, ‘druk zetten’ en ‘vragen’ snappen ze heel goed”, glimlacht de Engels-Nigeriaanse aanvaller.
Virtus is hier met twee teams, tot onvrede van spits Oscar. ,,Ik wil winnen, dus zou liever gewoon met één sterk team komen”, klinkt het strijdbaar. In samenspraak met zijn coach Grad Damen wil hij ‘de verdediging dichthouden’. ,,We wonnen net met 3-2 van Moerse Boys. Ik scoorde er drie, we zijn goed begonnen. Nu ga ik bij onze volgende tegenstander kijken. Analyseren.”

Weinig meisjes op het veld, constateert ook Denise van Terneuzense Boys. ,,En jongens gaan er altijd iets harder in bij meisjes, merk ik. Ik ben zelf vrij rustig, maar als ik dan weer zo hard aangepakt word, word ik ook feller.” En met resultaat: met Stijn Vreven als scheidsrechter gaan de Terneuzense Boys er met de hoofdprijs vandoor. Ten koste van het Virtus van Oscar.
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »