Oranje boapluisjes op het Chasséveld

Oranje boapluisjes op het Chasséveld

Een enkel oranje pluisje, waarschijnlijk afkomstig van een boa, dwarrelt door de lucht. Het landt weer, maar een nieuwe windvlaag brengt ‘m weer in beweging. Een meisje van een jaar of 8 probeert het te vangen, maar dit blijkt schier onmogelijk. Alleen al haar bewegingen zorgen ervoor dat het pluisje wegwaait. En zo zijn er nog tientallen van dit soort pluisjes.

Op het Chasséveld zelf worden de enorme stellages van het 538Koningsdagfeest langzaam ontmanteld. Het podium is inmiddels al onherkenbaar verminkt, maar over het gehele veld liggen nog pallets, liggen buizen, staan vrachtwagens, busjes, heftrucks en er is zelfs nog een biertap aanwezig. Het is een hels karwei, maar met zoveel manschappen -vele tientallen- te overzien. Het is half 5 ’s middags, een tijdstip dat toch doet vermoeden dat het Chasséveld vandaag nog niet vrijgegeven kan worden. Maar wellicht verrassen ze ons.

Het is natuurlijk ook pas 18,5 uur geleden dat Kensington het 538Koningsdagfeest afsloot. 18,5 uur geleden dat het Chasséveld gevuld was met 40.000 feestvierders. Het was pas gisteren dat DJ Hardwell Armin van Buuren vergezelde op dat podium. Maar weldra is dit gewoon weer een parkeerterrein, zonder pallets, buizen, werktuig en, helaas, zonder biertap. En het enige dat ons dan nog echt herinnert aan dit feest, is dat dwarrelende, ongrijpbare oranje pluisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »