Ondertussen in: het stadion

Ondertussen in: het stadion

Voelbare spanning op de bank van Laurentius. Conor scoort de 2-1 tegen het veel sterker geachte De Zandberg 2 en de 2-2 hangt in de lucht. De eerste finale van Schoolvoetbal Breda in het Rat Verleghstadion is een boeiende, de kansen zijn talrijk. Zo’n tweehonderd supporters moedigen beide teams vanaf de B-Side hartstochtelijk aan. Vooral de naam van Mathew Amoah wordt gescandeerd. Het kleine spitsje van De Zandberg is wendbaar, snel en levert de assist voor de 1-0 en scoort zelf de 2-0. ,,Zijn vader kwam de kleedkamer in. We hadden geen idee wie het was. Bleek hij hier bij NAC gespeeld te hebben. Hij wees zichzelf nog aan op de elftalposter”, grijnst hoofdcoach Susan van Laurentius.

De 12-jarige Julius spoort ‘zijn’ Laurentius aan. Julius speelt door een hartafwijking alleen de eerste helft. ,,Geweldig om hier te zijn. Normaal gesproken spelen hier alleen de allerbesten”, toont hij zich onder de indruk.

Laurentius speelt met veel passie, maar dat wordt steeds minder. Tot frustratie van Julius komen ze niet meer in de buurt van de goal. Hij probeert zijn manschappen met positieve teksten aan te moedigen, maar het zit er niet in. De 3-1 en 4-1 vallen in de slotfase, De Zandberg 2 wint ietwat geflatteerd.

,,We hebben echt goed gespeeld en waren niet slechter”, analyseert Julius. Hij had geen last van zijn hart. ,,Ik hou het goed in de gaten en voel goed aan wanneer ik te enthousiast word. Daarom speelde ik verdediger. Toen Conor de 2-1 scoorde wilde ik naar hem toe, maar voelde dat dat niet verstandig was.”

Bij de meisjes won Laurentius wél, met 3-1 van Weilust. De Zandberg won ook bij de finale tussen de beste jongens. Met 4-1, van de verrassing van het toernooi Sint Joseph.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »