Ondertussen in… Het haveneiland

ONDERTUSSEN IN… HET HAVENEILAND

Elkaar versterken, inspireren, samenwerken en nieuwe vriendschappen sluiten. Zeven kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland verblijven sinds 3 oktober op een kunstenaarsboot aan het Haveneiland, als onderdeel van BredaPhoto. Wat deze vier weken hebben opgeleverd is vanaf zaterdagavond te bewonderen. Op de boot en daaromheen.

Laura Schippers en haar man kochten onlangs deze viskotter in Hamburg en nu is deze aangemeerd aan het Haveneiland. Thans werken de jonge fotografen er met hart en ziel aan het project. “Het idee kwam van oud-St.Joost-studenten Martha Kamminga en Evelien Seegers: er moet een plek zijn tijdens BredaPhoto waar jonge fotografen samen en individueel iets kunnen creëren. Dat is onze boot ‘Atlas’ geworden. Vanaf 2020 gaan we er ook mee varen en mogen kunstenaars met ons mee”, vertelt Schippers. Zijzelf schrijft een blog over het project, te volgen op het platform Witte Rook, geïnitieerd door Electron.

De 22-jarige Jeroen Bocken is één van hen. De Schone Kunsten-student uit Antwerpen is enthousiast. “Het verblijf hier in Breda was echt fantastisch. We zijn allen van een gelijk niveau, maar ieder heeft z’n eigen kwaliteiten, wat erg inspirerend en leerzaam werkt. Technieken, de manier van presenteren: dat zijn dingen die bij ons wat minder belangrijk zijn.” Bocken houdt zich bezig met ‘de perfecte wereld’. “Er wordt veel gemanipuleerd in beelden en mensen geloven die beelden die ze zien. Ik vind het interessant om daarmee te spelen.”

Zaterdagavond start de expositie bij de zogenoemde  ‘Atlas Residency’. Daarna is deze nog tot 30 oktober in de middagen van 11 tot 17 te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »