Ondertussen in… De Zandberg

Ondertussen in… De Zandberg

Prins Daan van ’t Kielegat woont sinds zaterdag in een echt kasteel, getuige de houten kasteelmuur in zijn voortuin, ergens in De Zandberg. ,,Direct na mijn benoeming, op d’n elfde van d’n elfde, zijn ze hier gaan passen en meten. Deze muur is speciaal voor mij gemaakt”, klinkt het trots. Het is traditie dat het huis van Prins Carnaval aangekleed wordt. ,,Dat gebeurt zo’n drie á vier weken voor het carnaval; ik geloof niet dat daar een vaste datum voor bestaat. Het hoe varieert, dat is elk jaar anders. Vorig jaar stonden er carnavalspoppen in de tuin van de Prins. Ik ben wel blij met m’n kasteel!”

Toegegeven, de entree naar Daans huis is sowieso al vrij koninklijk; het pad loopt niet recht naar de voordeur, maar binnen de voortuin is een bocht. De banner die aan z’n huis bevestigd is, gaat al wel een aantal jaartjes mee. ‘Ssstt… Hier slaopt d’n Prins van ut Kielegat’, wat de Prins ongetwijfeld nodig zal hebben. Binnen is het huis al carnavalsproof. De meubelen zijn al aan kant en centraal staan enkele statafels. ,,M’n vrouw en kinderen vinden het prima dat het huis er momenteel iets anders uitziet dan anders. Het hoort toch een beetje bij het prins-zijn, nietwaar?” In de tuin staat alvast een partytent; je zou het de ballroom van het kasteel kunnen noemen. ,,Voor mijn gevolg, er zijn tijdens het carnaval enkele momenten dat we samen komen.”

Momenteel is de straat voor het kasteel open wegens werkzaamheden. ,,Maar bij mijn weten  zijn ze al ver klaar, dus met Carnaval ligt m’n kasteel aan een gloednieuwe weg!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »