Ondertussen in… De Milieustraat

Ondertussen in… De Milieustraat

De Sinterklaasintocht in Breda staat, met het aftreden van het Stichting Sint Nicolaas Comité, dit jaar op losse schroeven. Of eigenlijk: er is nochtans geen sprake van een intocht. Van losse schroeven naar het afdanken van elektrische apparaten bij de Milieustraat is eigenlijk niet eens zo’n hele grote stap. Want als je dit soort apparatuur als Bredanaar bij de Molenstraat inlevert, help je wellicht mee aan de Sinterklaasintocht!

Wat je moet doen: je elektrische afdankertjes afleveren bij de Milieustraat. Dan ga je met je smartphone naar de website van Wecycle en drukt op de check-in-knop. De GPS bepaalt dan dat je inderdaad in de Bredase Milieustraat bent. Er zijn 317 deelnemende gemeentes; de gemeentes die in de top-25 eindigen, krijgen een cheque van €1000,-, ten faveure van de Sinterklaasoptocht. Op het terrein zelf wordt er verder nul aandacht aan besteed. Bewust, bevestigt Ted van Hintum van Wecycle. ,,We willen de medewerkers ter plekke niet opzadelen met deze informatie, op locatie moet men hun werk gewoon kunnen doen.” Nee, bezoekekers zouden van de actie moeten weten middels huis-aan-huis-folders. En er komt volgende week een radiospotje.

Een man deponeert in de Milieustraat een speelgoedscooter in de daarvoor bestemde bak. Nee, hij kent de actie niet. Ja, die Sinterklaasintocht moet er gewoon komen. Maar waarom staat dat nergens aangegeven? ,,Ik heb nu niet direct de neiging om m’n telefoon te pakken, naar die website te gaan en in te checken. Maar: leuk initiatief, dat wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »