Middagje pielen met voetbalvrienden

In twee minuten tijd zoveel mogelijk mensen een panna geven en dat lekker in hartje Breda, tussen het winkelend publiek. Ognjen ‘Ogi’ Peric (oprichter voetbalschool Voetbal met Passie) had gewoon zin om een middagje met voetbalvrienden te pielen.

Allemaal bijna-twintigers en twintigers en man, dus de 11-jarige dame Senna valt op in dit gezelschap. Ogi heeft ‘r een tijdje getraind en roemt haar techniek. Senna speelt bij de meiden D1 van DIA en geldt ook als een groot talent: ze speelt al voor voorselecties van de KNVB in het oranje shirt. “We zijn hier gewoon om lol te maken”, vertelt de goedlachse Ogi.

“Gewoon een beetje pielen op straat. Veel jongens die voetbal spelen, zitten nu op hun zolderkamertjes niets te doen. Nee man, ga lekker met die bal spelen. Wij hadden gewoon zin om een beetje aan te kloten vandaag. Vandaar dit wedstrijdje.” Ogi deelt  shirtjes uit en AA’tjes in de voetbalwinkel 100% Voetbal.

“En de winnaar die… ehm, krijgt straks een broodje van mij bij Panos!” Dat werk, écht voor de lol dus, zonder verdere organisatie. Het gezelschap loopt naar de Grote Markt, voor Senna’s moment of fame. Rhomar Boudzra -speler van Baronie 1- loopt met de bal aan de voet en geeft iemand een panna.

“Haha, zag je dat! Dat was Nemanja Gudelj van Ajax! Haha!”, giert Ogi uit. Hij laat de actie nog eens zien op z’n telefoon; hij filmt het hele gebeuren. Gudelj kijkt in de herhaling enigszins beduusd, maar lacht erna wel, zij het als een boer met kiespijn. Op de Grote Markt kijken de jongens naar het jonge meisje Senna. Rhomar, Etienne (tweede doelman van RKC Waalwijk) en Mike (jeugdspeler van Willem II).

“Fuck. Ze is gewoon écht goed”, knikken de jongens bewonderend. Senna speelt vijf mensen door de benen, evenveel als Vaessen en Van Buynen later. Vaessen wordt uiteindelijk gekroond tot winnaar, na een shootout. Hij moet echter direct weg, voor een trouwerij. “Dat broodje houdt ie van me tegoed”, belooft Ogi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »