Lekker ravotten en knutselen bij Avontura

Lekker ravotten en knutselen bij Avontura

De 400 meter van de Kunstijsbaan van Breda is weer beton. Over de gehele ronde staan nu speeltoestellen: glijbanen, springkussens, een skelterscircuit, tafeltennistafels, trampolines en knutselhoekjes. Gisteren opende speelparadijs Avontura er weer haar deuren, tot medio september.

Nee, Avontura is nog niet klaar, benadrukt teamleidster Nadia. ,,We hadden een geweldige opblaasbare haai, waar de kinderen via de bek doorheen konden. Een waar avontuur. Maar het ding was gewoon niet in orde, die is terug naar de fabriek.” Want, zo benadrukt Nadia ten stelligste: veiligheid boven alles. ,,Ieder speeltoestel wordt uitvoerig getest. Dat staat echt bovenaan.” Niet alleen die haai wordt nog toegevoegd. Begin mei zal de centraal gelegen schaatsbaan immers ook sluiten. Daar zullen dan diverse balspelen, zoals basketbal en volleybal gespeeld kunnen worden. ,,En we krijgen een heel tof digitaal spel. Dat wordt geprojecteerd op de vloer en heeft een licht educatief karakter.”

Een overzichtelijke hal vol speelgoed. Van hoge spectaculaire speeltoestellen, tot kleinschaliger knutselhoekjes. De 9-jarige Noor is met hout aan het knutselen. ,,Ik wil graag een bedje maken voor een knuffel van me. Ik denk voor Olav, mijn panda”, legt ze uit met een hamer in haar hand. Ze heeft het hier prima naar de zin en weet zeker dat ze het hier nog wel wat uurtjes volhoudt. ,,Behalve de hoge glijbanen. Ik heb hoogtevrees, dus dat wordt ‘m niet. Maar thuis hebben wij ook een trampoline, dat ga ik zo nog wel doen.”

Noor en haar 6-jarige zusje Aafke willen vanmiddag nog wel even gebruik maken van de schaatsbaan. Moederlief gaat thuis schaatsen halen, deze worden niet meer te huur aangeboden. ,,Deze gaat dus dicht, vandaar. Maar nu kunnen ze er nog wel gewoon op”, legt Nadia uit. De moeder van Noor en Aafke vindt dit speelparadijs ‘ideaal’. ,,Je hebt zoveel overzicht en het is zo ruim opgezet, dus het zal hier nooit druk-druk zijn. Voor kinderen is dat fijn, voor ouders ook. En het is zo fijn betaalbaar.” (Kinderen komen voor €5,10 binnen, ouders zijn gratis, red.)  Het is wel heel erg fris in de Kunstijsbaan, is dat niet nadelig? ,,Dat komt omdat jij niet speelt. Als je speelt, krijg je het vanzelf warm!”, klinkt Noor enthousiast.

Avontura is elk weekend van 10 tot 18 geopend. Elke woensdag- en vrijdagmiddag gaan de deuren van 13 tot 18 open. In de vakantieperiode is het speelparadijs dagelijks van 10 tot 18 geopend.  Er is continu personeel aanwezig met een EHBO-diploma, die ook voor begeleiding zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »