Knutselen voor Vaderdag

“Mijn man heeft nachtdienst gehad, die slaapt dus nog. Vanmorgen vroeg ging ik hier samen met mijn zoontje Thiam heen en toen stuitten we op deze actie. We zijn gelijk weer naar huis gereden om m’n dochter Pham ook op te halen, omdat ik wist dat zij dit helemaal fantastisch zou vinden.”

Moeder Annemiek kijkt trots naar haar twee spruiten. De Vietnamese invloeden van vaderlief zijn goed te zien in de twee kinderen, die vol overgave aan de slag zijn gegaan en enthousiast fröbelen. Bouwmarkt Hornbach heeft voor deze zaterdag een klein knutselhoekje voor 4- tot 10-jarigen ingericht. Speciaal voor Vaderdag, volgende week zondag.

Het plankje kan gedecoreerd worden met kleurrijke mozaïeksteentjes van verschillende groottes. Medewerksters Anastasia en Gül laten een voorbeeld zien, zodat de kinders al iets van inspiratie op kunnen doen. Dit plankje is keurig omrand met mozaïeksteentjes. In het midden hebben ze een grote spijker geslagen, met daaronder de tekst ‘Tik ‘m aan papa!’. “We hebben deze ochtend al een aantal mooie kunststukjes gezien. Sommige vaders snappen direct wat het idee is, anderen vinden het wel handig dat hun kroost hier even kan spelen.”

Het is hartverwarmend en aandoenlijk hoe de 10-jarige Pham en de 7-jarige Thiam te werk gaan. Het meisje werkt geconcentreerd, gestructureerd, keurig, doordacht. De grootte van de steentjes, de kleurstelling en het patroon worden nauwgezet neergelegd. De jongen gaat ongeordend en chaotisch te werk. Hier en daar een steentje, zonder enige logica of structuur, hij vermaakt zich er nochtans prima mee. Halverwege het projectje van Pham doet moeder Annemiek de suggestie om het zo te laten. “Hier kunnen we een foto van papa in doen, hartstikke mooi!”

Het ziet er nu inderdaad uit als een magnifiek fotolijstje, maar Pham weigert. Ze is nog niet klaar. Langzaam vult ze het plankje, waarbij het steeds lastiger wordt om de steentjes passend te maken. “Of eh… we maken er een onderzetter van, voor de koffie, of een pan!”, gooit Annemiek een nieuw ideetje op. Dat klinkt ook voor Pham als een veel beter idee. Ze zullen hun vader volgende week zondag ontbijt op bed brengen, voor Vaderdag. De koffie of thee zullen in ieder geval geen kringen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »