Klanten verhuizen boeken naar nieuwe stek

Zondagmiddag verhuisde boekhandel Van Kemenade & Hollaers de volledige inboedel naar hun nieuwe onderkomen aan Ginnekenweg 52/54, op slechts achthonderd meter van het oude pand. Officieel inderdaad de Zandberg en dus nét geen Ginneken meer, maar een kniesoor die daarop let. Een groep van veertig vaste klanten staken vanaf 9 uur ’s morgens geheel vrijwillig de handen uit de mouwen en dat ging rap: om 11 uur was op de oude locatie al geen boek meer te vinden.

Een twaalftal regionale schrijvers brengt, symbolisch, hun eigen boeken naar het nieuwe pand. Toon van Miert -auteur van ‘De Omweg naar Hoogstraten’, over het gebied tussen Breda en Antwerpen – is er echter de hele dag bij. “Want ik ben naast schrijver ook klant én een vaste verhuizer hier”, grijnst hij. Van Kemenade & Hollaers is door de jaren heen drie keer binnen de Ginnekenweg verhuisd, Van Miert hielp altijd mee.

Bij het nieuwe onderkomen is deze Ginnekenweg beduidend drukker. In de zaak zal zich weldra een lunch- of een koffiezaak vestigen, wat de boekenbelevenis moet versterken. Naar een concrete invulling wordt nog gezocht. “En we willen veel vaker dan nu schrijvers en muzikanten op laten treden in onze winkel”, voegt Van Kemenade eraan toe. Een feestelijke opening staat nog niet direct op de planning, maar aanstaande dinsdag opent de nieuwe zaak wel voor het eerst haar deuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »