Hotspot Tulpenstraat 75

Hotspot Tulpenstraat 75

Het voelt toch als een leuke nieuwe hotspot in Breda. De voormalige loods van Ad Ballon aan de Tulpenstraat 75, ten midden van Zandberg, is thans een plek waar een zevental creatieve zzp’ers kantoor houden. Dat is overigens niet het nieuwe: er huizen hier al twaalf jaar bedrijfjes. Maar het administratiekantoor dat er sinds 1 mei zat is weg. Ofwel: weg luxaflex, weg gesloten uitstraling. In een mum van tijd kreeg de blikvanger van deze voormalige garage een fijne metamorfose.  De sieraden van IssaMadeBy sieren de etalage, net als de kleding en tassen van Liefslien.

Vreemde plek? Dat valt in de praktijk wel mee, bemerkt Kerstin Schuurink-Vonkeman.  Er zitten scholen in de buurt en er komen al regelmatig ouders vol nieuwsgierigheid kijken wat zich hier nu afspeelt. Er is zelfs al sprake van een zekere toeloop. Zijzelf geeft hier zwangerschapsyoga onder de naam Wonderbaarlijk. ,,Het is een fijne ruimte en het kan hier ’s avonds muisstil zijn. Het zijn zeven verschillende bedrijfjes, maar we versterken elkaar enorm; helpen elkaar onbewust aan klanten.”

Caroline Muskens van Liefslien ontwerpt en creëert lederen tassen en kleding. Zij bedrijft al een tijdje haar ambacht hier, maar verkocht haar creaties met name via haar website, op beurzen en bij conceptstores. ,,Ik ben vooral ontwerpster en werk graag in mijn atelier, maar er is nu ineens meer directe zichtbaarheid. Het is hier nu anderhalve maand open en ik merk zeker toenemende interesse.” Ook Zukini Woonloods zit hier al enkele jaren. Zij restylen meubelen, of bouwen op maat gemaakte kasten. ,,We hebben een loods vol, maar wilden ook mensen kunnen ontvangen”, legt Sietske van Boxtel uit.

Bij toeval kwam horecainterieurontwerpster Emmie Lodewijk van Studio Eer langs, die een ruimte in het pand besloot te huren. ,, Onze gasten komen nu via haar atelier bij ons binnen, wij ontvangen hen hier dan in onze inspiratieruimte. Zo gaat dat hier, we helpen elkaar op een hele prettige manier.”

(PS: die avond is de loods van Zukini afgebrand. http://www.bndestem.nl/breda/brand-tulpenstraat-breda-laait-op-loods-verloren~ad29a21c/)

2 reacties

  1. Maar het administratiekantoor dat er sinds 1 mei zat is weg?
    Volgens mij is die zin fors verdraaid. Zou het misschien moeten zijn:
    Maar het administratiekantoor dat er zat is sinds 1 mei weg.
    Zelfde woorden, andere volgorde maakt een heel ander verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »